George Lucas dolazi u Draguć snimati film

George Lucas u Draguću»Istarski Hollywood« će na nekoliko dana poslužiti kao kulisa za južnu Italiju u kojoj se odvija radnja igranog filma »Crveni repovi«. Film, čiji projekt vodi George Lucas a režira ga Anthony Hemingway, govori o afroameričkoj jedinici pilota u Drugom svjetskom ratu • Snimanje na javnoj površini općina neće naplatiti, ali će mještani imati koristi zbog bojanja pojedinih fasada i postavljanja škurnica
Istarski Draguć će, uz Italiju, Češku i Englesku, biti domaćin Lucasovoj ekipi.

»Crveni repovi« (Red Tails) američki je dugometražni igrani film čiji će se dio snimati u pitoresknom Draguću od 11. do 13. lipnja. »Istarski Hollywood« ovom će prilikom predstavljati južnu Italiju, u kojoj se odvija radnja filma. Naime, fabula filma prati istinitu priču o prvoj afroameričkoj jedinici pilota lovaca (Tuskegee Airmen) koji su pratili i štitili eskadrile bombardera u Drugom svjetskom ratu, a repove zrakoplova bojali su u crveno.

Projekt filma vodi planetarno slavni redatelj George Lucas, o kojem ne treba trošiti puno riječi, a zanimljivo je da će mu to biti prvi film u 15-godišnjem radu koji nema veze s dvostrukom trilogijom »Zvjezdani ratovi« ili s Indianom Jonesom. Redatelj filma je Anthony Hemingway, poznat po režiji serije »CSI: New York«, dok scenarij s Lucasom supotpisuje John Ridley (scenarist humoristične serije The Fresh Prince of Bel Air). Glumci nisu toliko poznati, eventualno se može izdvojiti Lee Tergesen koji je glumio u seriji »Oz«.

Premda će se film u Draguću snimati samo dva dana, pripreme će krenuti već 1. svibnja. Postavit će se kulise, popločiti manji dio zemljišta kraj crkvice sv. Roka, izraditi kamena klupa, pa čak i posaditi tri stabala maslina i nekoliko primjeraka zimzelenog drveća na mjesnom groblju. Sve intervencije bit će usklađene s Konzervatorskim odjelom u Puli, a u prvobitno će se stanje sve dovesti do kraja lipnja.
Zagrebačka produkcijska kuća Komakino, koja realizira snimanje u suradnji s britanskom kućom JAK Productions Ltd., najavila je minimalnu potrebu za statistima, trebat će ih tek desetak. Područje srednje Istre je odabrano zbog ljepote, netaknute prirode i arhitekture, kažu iz Komakina. Osim u Draguću, film će se snimati u češkoj prijestolnici Pragu te u Italiji i Engleskoj.

Cerovljanski načelnik Mirko Opašić kaže da će snimanje dozvoliti, a definitivnu dozvolu dati će na sutrašnjem zasjedanju poglavarstva. Osim najma prostora za skladištenje opreme filmske ekipe, snimanje na javnoj površini Općina neće naplatiti, ali načelnik vjeruje da će mještani posredno imati koristi zbog bojanja pojedinih fasada ili postavljanja škurnica (kapaka) na prozore.

Anđelo Dagostin
Glasistre.hr

4 komentara na “George Lucas dolazi u Draguć snimati film”

  1. admin napisao:

   promaklo nam…

   ispravljeno

 1. George_Lucas napisao:

  Ma što se pjeniš dandjelo prepišeš u toj svojoj loklanoj petparačkoj tiskovini od Javno.hr i onda se pušeš. Ma da ne duvaj se i ne uobražavaj si da si novinar

 2. glumica napisao:

  hehe….ja ću otić tamo

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.