Glamping u Kanfanaru: luksuzni kamp na 200 tisuća metara četvornih

2Prezentacija projekta Glamping u Općini Kanfanar održat će se u utorak na sjednici Općinskog vijeća Kanfanara. Za realizaciju tog zanimljivog projekta, prvog takvog u Istri, potrebna je promjena prostornog plana Kanfanara pa će se vijećnicima predstaviti potencijalni investitori.

Iako se izraz glamping pojavio prije nekoliko godina kao sinonim za luksuzno kampiranje, hrvatsko tržište je tek sada spremno za takav turistički proizvod, smatraju u turističkoj agenciji M-G Express koja u Istri pokreće projekt „Terra Nostra Luxury Wellbeing Glamping Resort Istria Croatia”.

U agenciji najavljuju kako će to biti prvi kamp u Hrvatskoj s pet zvjezdica te konačno i kamp ‘L’ kategorije. Tako bi u središtu Istre na 200.000 m2 uskoro trebao niknuti luksuzni kamp s wellness centrom, restoranom, dvadeset ekoloških šatora, tzv.Ecolodge, opremljenih niskoenergetskim grijanjem i hlađenjem, te ostali sadržaji.

Iako je projekt tek u fazi pripreme, agencija je najavila kako će to biti kamp s pet zvjezdica, nešto s čime se Hrvatska još nije imala priliku upoznati. Trenutno se čeka izmjena prostornog plana Općine Kanfanar kako bi u središtu mogao niknuti luksuzni kamp koji će, iako neće biti za svačji džep, privlačiti veliki broj gostiju. Kamp će brojati više ponuda negoli zvjezdica, od wellness centra, nekoliko vrhunskih restorana, ekoloških šatora pa do ostalih sadržaja poput mentalne relaksacije, terapija bojama i zvukovima.

Za sve ljubitelje zdravog načina života, ovaj kamp bit će savršen izbor, naime na raspolaganju će biti autohtona bio hrana od proizvoda lokalnih proizvođača,te terapije bioenergijom. No, to naravno nije sve. Kao i svaki drugi objekt koji ponosno nosi pet zvjezdica, pa tako i ovaj kamp mora imati bazene i jacuzzije u kojima će gosti moći neometano uživati.

ipress.hr

3 komentara na “Glamping u Kanfanaru: luksuzni kamp na 200 tisuća metara četvornih”

 1. vladimir finderle napisao:

  Da sam ja,odgovorna osoba u općini Kanfanar,pristao bi na promjenu prostornog plana ,jedino pod uvjetom,da mi glavata želva popuši kurac.

 2. hehehe napisao:

  Nisam bio ovako sretan otkad su mi objavili pjesmicu u Modroj lasti.
  Ma nabijem ih na…

 3. grek napisao:

  Ča je glavata želva?

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.