Glazbeni poklon Pazinu za 1030. rodendan

2Vješto ulovivši trenutak lijepog vremena u klimatski vrlo hirovitom vikendu, pazinska je Limena glazba sugrađanima poklonila prigodni koncert na Trgu slobode, pridruživši se tako programima obilježavanja Dana grada Pazina koji slavi svoj 1030. rođendan.

Toliko je naime već godina prošlo otkako je car Oton II 2. lipnja 983. godine potpisao darovnicu u kojoj se spominje “Castrum Pisinum”. Posljednjih nekoliko desetljeća ovaj se datum obilježava kao Dan grada Pazina, a program i ove godine obiluje nizom kulturnih, zabavnih, sportskih i svečarskih aktivnosti raspoređenih kroz posljednje dane svibnja i prve dane lipnja.

Danas će u 12 sati u Gradskoj vijećnici biti uručene ovogodišnje gradske nagrade, za 13 sati zakazano je otvorenje Društvenog centra Veli Jože u bivšoj pazinskoj vojarni, a večeras će u 19.30 u pazinskom Kaštelu prigodnim koncertom Dan grada obilježiti i zbor Roženice.

Limena glazba je svojim koncertom otvorila završne svečanosti Dana grada, podarivši svojim sugrađanima uglavnom vedrije melodije, primjerene subotnjem prijepodnevu i dinamičnosti gradskih prizora uobičajenih u to vrijeme. Program se sastojao od svojevrsnog presjeka popularne glazbe u zadnjih 150 godina, pa su se pod dirigentskom palicom Miloša Pernića trgom razlijegali zvuci valcera, operetnih arija, lepršavijih koračnica i instrumentalnih aranžmana zabavnoglazbenih hitova.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.