Godina dokazivanja mladih vozača

BiciklijadaBiciklisti »Puris Kamena« krenuli su s prvim ovogodišnjim treninzima pod vodstvom stratega Ljubljančanina Vinka Polončiča. Nakon mjesec i pol dana pauze krenuli su s takozvanim suhim treninzima, radom u teretani, trčanjem, vožnjom mountain bikea, čime posebno rade na kondiciji, da bi se pripremili do početka sezone, koja počinje početkom ožujka. Početak nam je ujedno poslužio da s Polončičem proanaliziramo lanjsku sezonu.
– Lani nije ostao niti jedan vozač u ekipi. Došli su mladi iz pomlatka našeg kluba – Luka Grubić, inače iz Vozilići, Marko Ivančić, Nikola Mogorović, a njima su se pridružili Danijel Kvasina iz zagrebačke »Dubrave«, Bruno Radotić iz »Rijeke« te Romano Vičić iz »Loborike«. Vidjelo se već na zajedničkim pripremama da imamo dobar materijal za rad, da smo izabrali dobre vozače. Bio sam iznenađen atmosferom u ekipi i gotovo izvršenim planovima u cijelosti, naglašava Polončič. »Iako sam znao da na početku sezone ne možemo konkurirati jačim klubovima, na prve tri jače utrke lanjske sezone – Trofeju Poreča, Istarskom proljeću i Putovima kralja Nikole u Crnoj Gori – Grubić je skrenuo pažnju na sebe kao na perspektivnog vozača. U tim trenucima sve je išlo onako kako smo predvidjeli, a i naš je cilj bio stvaranje temelja za dugoročan razvoj kvalitetnih rezultata. Taktiku smo podredili Grubiću, što je bio prvi dokaz homogenosti ekipe«, dodaje Ljubljančanin.
Najveći peh sezone zadesio ih je u travnju na drugoj etapi utrke od Modrića do Banje Luke u duljini od 125 kilometara, kada je mladi Nikola Mogorović u završnom sprintu u vodećoj grupi pao pedeset metara od cilja, iako je bilo izvjesno da će osvojiti jedno od prva tri mjesta. Svibanj je obilježen nastupom i osvajanjem prva četiri mjesta na Velikoj nagradi Zagreba te sudjelovanjem na Giru di Friuli-Venezia Giulia. Nakon toga nastupile su uobičajene boljke pazinskih sportaša – prijemni ispiti i pripreme za studiranje. Tako su prijemne prošli Luka Grubić i Marko Ivančić, koji su upisali studij poduzetništva u Pazinu, dok je Mogorović upisao riječki fakultet zaštite na radu.
– To je bio i osnovni razlog neodlaska na jaku regionalnu Utrku kroz Srbiju, nastavlja Polončič. Bruno Radotić osvojio je iza Matije Kvasine, vozača »Perutnine«, drugo mjesto na nacionalnom prvenstvu na kronometar u eliteu, a isti je uspjeh polučio i Grubić kod vozača ispod 23 godine, dok je Mogorović bio treći. Za Grubića je sretna bila i mađarska ravnica na kojoj je osvojio izvrsno peto mjesto utrke Gemenc cupa i prve UCI bodove. Labinjan je pet kilometara prije cilja zauzeo treće mjesto, kada su ga dvojica vozača prestigla. Uz Grubića, na Europskom prvenstvu je sudjelovao i Marko Ivančić.
Utrka kroz Bugarsku, na kojoj su pazinski biciklisti sudjelovali od 8. do 14. rujna, bila je zasigurno kruna godine na kojoj su odvozili čak osam etapa i prikazali izrazitu izdržljivost prešavši više od 1.400 kilometara prosječnom brzinom od 45 km/h. Nekoliko su puta ulazili među 20 najboljih vozača, a trojica vozača, Grubić, Mogorović i Kvasina, su završila utrku. Rujan je bio vrlo aktivan mjesec, utrkom kroz Vojvodinu, gdje je Mogorović trećeg dana ušao među prvih deset ekipa. Grubić je u Vareseu nastupio na svjetskom prvenstvu, gdje je odustao poslije pet krugova.
– Tim je nastupom završen natjecateljski dio sezone. Svoj smo cilj u radu s njima ispunili. Produženi su ugovori s Kvasinom i Radotićem, a iz juniorske nam konkurencije dolaze tri vozača – Anton Benčić, Danijel Bajlo i Juraj Ugrinić. S njima će trebati još puno raditi da bi bili osposobljeni za vožnju u seniorskoj konkurenciji. Uz njih potencijali su Mauro Hrastnik i Paolo Anđelini. Jedino smo s Vičićem dogovorno raskinuli suradnju. Od petorice starijih vozača očekujem bolje rezultate nego lani, rezimira Polončič.

Glasistre.hr

3 komentara na “Godina dokazivanja mladih vozača”

  1. p napisao:

    di moren nać neki dobar kalendar MTB biciklijada i utrka za 2009-u?

  2. salvador napisao:

    hodi vidit na stranice od HBS-a

  3. biciklist napisao:

    ipak je Pazin biciklistički grad….

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.