Gojtani i Kostrčani dobili uređen kanal

2Bujični potok, koji s gračaškog brijega teče prema Gologoričkom potoku i dalje utječe u Rašu, posljednjih se mjeseci uređuje kod zaselaka Gojtani i Kostrčani, na samoj granici s općinom Pićan.

Radnici buzetske Vodoprivrede po trasi dosadašnjeg omanjeg vodotoka iskopali su 300-tinjak metara dug kanal, visine oko metar i pol, koji je posve obložen kamenim škriljama, dok su na tri mjesta sagradili i prijelaze kojima stanovnici mogu stići do svojih kuća.

Za kameni su se materijal umjesto češće korištenog betona odlučili prvenstveno zbog estetskih razloga, budući da se radi o naseljenom mjestu, kaže Gregor Rogić, poslovođa na gradilištu.

Problem je bilo često izlijevanje vodotoka na okolne njive i put, naročito otkad je rekonstruirana državna cesta Gračišće – Pićan s koje su se izljevi preusmjerili na ovu bujicu, objasnili su nam mještani. Zadovoljni su radovima koji bi se trebali okončati za desetak dana.

Gradilište je obišao i gračaški načelnik Ivan Mijandrušić koji je pak zadovoljan što se investicija vrijedna oko 1,6 milijuna kuna (bez PDV-a) realizira na području općine. Do kraja godine očekuje i sanaciju vodotoka od Gračišća do Baldeti, kako je najavio investitor, Hrvatske vode.

glasistre.hr

2 komentara na “Gojtani i Kostrčani dobili uređen kanal”

  1. bajgadinski napisao:

    Nije loše,za metar kanala zermanima cca 7.000 kuna u džep ili ukupno 2.000 000 kn javnog novca.Nasmijana lica “zaslužnih”aktera najbolje govore kako je još jedan projekt uspješno realiziran.Pljuc.

  2. helou napisao:

    Dva miliona kuna za običan kanalčić? Ča država ne bi mogla tih dva miliona kuna upotrebit za nešto pametnije? ča reć nego – Hrvatske vode

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.