Goran Farkaš jedan od voditelja radionice Globoskop

globoskop_2014Novo izdanje Globoskopa okupit će troje zanimljivih i iskusnih glabenika – Gloriju Lindeman, Gorana Farkaša i Nenada Kovačića – koji se već niz godina susreću na različitim geografsko-muzičkim koordinatama. Od zapadne Afrike, preko Istre do Balkana, ovaj trio se na razne načine bavi tradicijskom glazbom spomenutih prostora.

Za ovu priliku, ujedinjeni u ulozi voditelja, podijelit će svoje znanje i iskustvo kroz nove/stare melodije i pjesme. Princip učenja biti će proširena verzija koncepta Ethno kampova koje svaki od voditelja obilazi posljednjih nekoliko godina po Hrvatskoj i inozemstvu (Švedska, Danska, Francuska, Indija), bilo u ulozi polaznika, bilo ‘artistic leadera’.

Osnovna ideja učenja na Ethno kampovima je učenje po sluhu, bez obzira na predznanje. Osim usvajanja novih melodija, na radionici će se također raditi na improvizaciji, slušanju, istraživanju ritma, zvuka i glasa. Radionica je otvorena za sve instrumentalistice i instrumentaliste, pjevačice i pjevače, udaraljkašice i udaraljkaše, za sve koji vole glazbu, zvuk, koji vole biti kreativni, bez obzira radi li se o glazbenicama/glazbenicima, onima koji se tako osjećaju ili onima koji bi se htjeli tako osjećati.

Radionice će se održavati od 9. do 11. svibnja, broj polaznika je ograničen na 30 ljudi, a više informacija možete pročitati na http://www.ekodrom.hr/?page_id=9.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.