Goran Farkaš na WOMEX-u

goran_farkas_womex_2014Goran Farkaš, predsjednik udruge TradInEtno i frontmen pazinske etno skupine Veja, prošlog je tjedna sudjelovao na WOMEX-u (eng. World Music Expo), prestižnom svjetskom događanju koje za okuplja bendova, organizatore festivala i zaljubljenike u tradicijsku glazbu cijelog svijeta. Na petodnevnom festivalu Goran je predstavio festival koje svake godine organizira u Pazinu i bend kroz koji djeluje.

Prema Goranovim riječima, ovo je događanje odlična platforma za međusobno upoznavanje organizatora festivala s ciljem smanjivanja troškova dovođenja bendova na način da im se organizira turneja na nekom geografski bliskom području. Osim toga, razni bendovi dobe priliku nastupa u večernjem programu, kroz koji se mogu predstaviti slušateljima i tako si osigurati nastup na nekom od festivala.

Predstavnici većih World Music festivala (Rainforest festival, Amsterdam Roots Festival, Cross Culture Festival) prikupljali su informacije posebno o bendovima na ovoj glazbenoj sceni kako bi ih potencijalno mogli ugostiti u sljedećim izdanjima svojih festivala.

Nakon ovog petodnevnog događanja Goran se pridružio Čileanskom orkestru Ensamble Transatlantico de Folk Chileno u njihovim nastupima po Belgiji gdje su ga pozvali da svira sve udaraljkaške instrumente.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.