Goran Farkaš nominiran za nagradu Status

goran_farkas_2013Hrvatska glazbena unija od 1997. godine dodjeljuje Nagradu Status najboljim instrumentalistima u protekloj godini. Za 2013. je godinu jedan od nominiranih istaknuti pazinski multiinstrumentalist, frontmen etno skupine Veja i član Limene glazbe Pazin, Folklornog društva Pazin, te predsjednik udruge TradInEtno Goran Farkaš, za instrument mih. Uz Gorana, u kategoriji “narodna i etno glazba”, našli su se Franko Krajcar (gajde, mih, roženice, duplice), Zoran Majstorović (oud), Stjepan Večković (gajde, dvojnice, ciganjske, bilogorske dude) te Sanja Vrančić (mandolina).

Prijave prijedloga za Nagradu Status 2014. trajale su od 2. travnja do 25. travnja 2014. godine. Ukupno su pristigla 172 prijedloga. Temeljem odluke Predsjedništva HGU, na sjednici održanoj 19. ožujka 2013. odlučeno je da od prošle godine, procedura glasanja i odluke o najboljima u pojedinim kategorijama bude u nadležnosti posebne komisije, čiji sastav odobrava Predsjedništvo HGU, a koju čine javno poznati i priznati glazbenici, istaknuti instrumentalisti – članovi HGU, svi redom dosadašnji višestruki dobitnici Nagrade Status.

Na temelju liste pristiglih prijedloga, komisija izabire tri finalista, ali i najboljega među njima – dobitnika Nagrade Status za tu godinu u odabranoj kategoriji. Izbor tri finalista u svakoj kategoriji će biti javno objavljen na web stranici Nagrade Status, a pobjednici, po kategorijama, će biti javno proglašeni na samoj dodjeli nagrade u Rijeci 26. svibnja 2014. u 18 sati – BOTEL (brod hotel) MARINA, Adamićev gat. Temeljem odluka Komisija nominirana su 52 glazbenika.

Goran Farkaš nominiran je za instrument mih kojega je odsvirao na pjesmi “Marija” objavljenoj prošle godine na YouTubeu, a koja se od ove godine nalazi na Vejinom debi albumu “Dolina mlinova”.

Više informacija i ostale nominirane pogledajte ovdje: nagrada-status.hgu.hr  i ovdje: nagrada-status.hgu.hr/index.php?opt=glasanje&act=cat&gl=35&id=33.

iPazin.net

4 komentara na “Goran Farkaš nominiran za nagradu Status”

 1. kj napisao:

  bravo Gorane

 2. Mare napisao:

  bravo !! čestitke i obitelji Farkaš!

 3. D napisao:

  Gorana za predsjednika! :D

 4. Bešo napisao:

  Svaka čast! :)

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.