Goran Kukurin u gostima u Radioklubu Pazin

Worldscope-hit-aplikacija-za-smartphone-iz-Poreca-goran_kukurinGoran Kukurin, autor aplikacije Worldscope koja na Android mobilne uređaje donosi pregled web kamera iz cijelog svijeta, sinoć je bio sugovornik Ivanu Guštinu u temi jeli bolje izraditi aplikaciju specifičnu za svaki uređaj ili je bolje napraviti aplikaciju u obliku web stranica koja se tada može pokretati na bilo kojem računalu. Bio je ovo četvrti po redu susret IT stručnjaka koji ima za cilj promociju informatike, a održava se srijedom navečer u prostorijama Radiokluba Pazin.

Goran je autor aplikacije Worldscape, koja na Google Marketu ima preko milijun preuzimanja, ali i od nedavno vrlo popularne aplikacije Fiskalphone koja omogućava fiskaliziranje računa s bilo kojeg android uređaja, neovisno dali se radi o mobitelu ili tabletu.

Kroz razgovor sa svim prisutnima Goran je podijelio svoja iskustva o razvoju aplikacija specificiranih za Android operativni sustav te dao odlične usporedbe s web aplikacijama, uz prijedloge kada je bolje koristiti koje. Konačna odluka, naravno, ostaje na programeru.

Podsjetimo: Susreti IT stučnjaka održavaju se srijedom u 19:30 sati u prostorijama Radiokluba Pazin, s ciljem širenja znanja i promocije informatike, a namijenjeni su svima koji žele naučiti nešto više o informatici. Dobrodošli na neki od sljedećih susreta.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.