Folklorno društvo Pazin i gosti obilježili 3. folklornu večer

Folklorno društvo PazinUz svoje goste: dječju sekciju KUD-a “Moslavec” iz Volodera, KUD “Bjelovar” i KUD “Sveti Ivan Glavosjek” iz Raštana donjih, Folklorno društvo Pazin sinoć je obilježilo treću folklornu večer, posvećenu svojim preminulim voditeljima Cvetku Benaziću i Jasenke Štefanić.

Folklorna je večer započela nastupom dječje sekcije domaćina. Mladi roženičari Jelena Bratulić i Renato Simić odsvirali su Velu polku, vokalna skupina Sopelice, koju čine Katja Pernić, Keti Aničić, Valentina Vitas, Rebeka Pilat, Marija Gržić i Dorjana Lampe, otpjevala je pjesmu Da bi znalo, a najmlađi su, pod vodstvom Renata Šilića, otplesali Sette passi,  promjenu i polku.

Uslijedio je KUD Moslavec , čija je dječja sekcija izvela ono što se djeci najviše sviđa: dječju svadbu, u dva dijela: dolazak mlade u kuću i pobiranje dara. KUD djeluje od 1913. godine.

KUD Bjelovar osnovano je 1994. godine, od kada uspješno djeluje u Bjelovarsko-Bilogorskoj županiji. Pazinskoj publici predstavili su se plesovima iz okolice Bjelovara u koreografiji pod nazivom “Ajte cure u kolo igrati”. U drugom dijelu svog nastupa prikazali su koreografiju “Kosci kose”, te ples Slavonski drmeš.

Gosti iz Zadarske županije, KUD Moslavec, predstavili su se pjevanjem u drito, pjevanjem pod bas te nijemim kolom i kolo šetnjom. Voditeljica sekcije je Vesna Matešić, koja je na koncertu ponosno napomenula da je rodom iz podnožja Ćićarije.

Domaćini su koncert i završili nastupom gunjaca u čijoj postavi su bili Marko Pernić na violini, Dalibor Bertetić na klarinetu, Dubravko Rabar na harmonici i Davor Zović na bajsu, izvedbama starinskog valcer i Rosaline, te plesovima mazurka, rašpa, valcer i balun, uz pratnju Valentine Vitas na mihu, za čiju je koreografiju zaslužna Dorjana Šilić.  Na tanko i debelo zapjevale su Zlata Marinčić, Vilma Mlekuš, Keti Aničić, te Ines Drašković i Noel Šuran.

Iako dvorana spomen doma nije bila puna kao inače, tristotinjak posjetitelja glasnim je pljeskom pozdravila sve izvođače, na čemu im se Folklorno društvo Pazin zahvaljuje.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.