Gostovanje građanske inicijative “Naš potok” na TV Istri

potok_zarecki_2013Građanska inicijativa “Naš Potok” pokrenuta nakon predstavljanja projekta Uređenja korita vodotoka “Pazinčice” uzvodno od mosta “Rijavec” (“Sv. Jožef”), sudjeluje večeras u emisiji “Komunalac” na TV Istri u 20:30. U studiju će biti i gradonačelnik Renato Krulčić, a u svojstvu predstavnika Hrvatskih voda Alexandar Kružić. Građansku inicijativu “Naš Potok” , njezine stavove i planove predstaviti će jedan od aktivista i članova organizacijskog odobra, Dragan Družeta.

Tokom emisije građanima će biti omogućeno i telefonsko javljanje, pa inicijativa apelira na sve da se uključe sa svojim komentarima .

Kako veliki broj građana koristi ovo područje za razne aktivnosti već stotinama godina u raznim oblicima cilj je inicijative očuvati prirodna bogatstva ovog pojasa od Jame do željezničkog mosta kod Zarečja. Sve zainteresirane udruge i građani mogu im se pridružiti, stranicu se može naći na facebooku: Građanska inicijativa “Naš Potok”, a dostupni su i na email: [email protected].

iPazin.net

13 komentara na “Gostovanje građanske inicijative “Naš potok” na TV Istri”

 1. Anonymus Pazin napisao:

  Ajmo pazinjani u obranu NAŠEG Potoka

 2. oh napisao:

  bože koliko trućanja…
  1. gdje je natječaj za izradu projekta za sanaciju vodotoka Pazinčice
  2. kada su vršenja mjerenja o količini erozije
  3. Ivica Pliško, jedan od direktora u Hrvatski vodama je i suvlasnik Vodoprivrede doo, PRIVATNE firme koja vrši radove. Nema sukoba interesa
  4. Niz istaknutih IDS-ovca isto tako ima svoje udjele
  5. ovaj je trućao o tome da bi njihovi radovi ustvari pogodovali Uskoušćanom zvrčiću, pa je on normalan
  6. krulčić umjesto igranja na facebooku mogao bi malo prošetat potokom

 3. Mare napisao:

  Jako je zanimljovo da gradonačelnik nema stav o spomenutom zahvatu,ali tvrdi da je na strani građanske inicijative “Naš Potok” koja itekako ima stav o tom zahvatu. No kako on kaže treba se oformiti radno tijelo čije će mišljenje kasnije biti temelj na kojem će Grad formirati svoj stav. To samo po sebi zvuči sasvim suvislo, no ako odemo koju godinicu unazad …npr u 2008. ima jedna jako zanimljiva izjava u Glasu Istre, naime tada su najavljeni radovi na Pazinčici kod Boruta i kod Cerovlja, tada mu je stav izletio kao iz topa, a išlo je ovako:
  19.7.2008.
  PROTIV RADOVA NA PAZINČICI
  Rakov potok ostaje bez života
  Predsjednik Turističke zajednice središnje Istre Renato Krulčić smatra da se neprimjerenim radovima ugrožava riblji, račji i žablji fond potoka. Razumije da je cilj radova obrana od poplave, ali kaže da se na taj način od prirodnog potoka stvara običan kanal. …………………………. pametnome dosta…a jedan besplatan savjet gradonačelniku, dovoljno je da nazovete na ovaj broj: +385 (0)1 5502 900 ( Državni zavod za zaštitu prirode)… pokušajte gradonačeniče, nije valjda da su neke žabe, račići i pužići vredniji od drugih…

 4. potok napisao:

  Predstavnik građanske inicijative u studiju nije opravdao povjerenje građana u inicijativu koju pokreće tajna grupa pod nazivom Naš Potok. Zašto tajnovitost ? Zašto skrivanje osoba koje to nešto podržavaju? Zašto ? Gradsko povjerenstvo će u prvom redu imati dužnost da stvari stavi na svoje mjesto. I da konačno Grad “usvoji” svoju imovinu u korist budućih generacija.

  1. Mare napisao:

   e Zvonko …ko o čemu, ti opet o urotama…Tko su ti tajni ljudi? Pa isti oni koji su se fotkali na mostu na presici , isti oni koji pozivaju sve na sastanak svake subote u DC Veli Jože, isti oni koji su i jučer pozvali sve da dođu pred TV Istru, i bilo nam je super, bodrili smo Drageta koji je bio odličan. Jedini je govorio istinu i za to imao dokaze…al budite u điru ovih dana i vidjeti ćete.. Dalje, na facebooku postoji fan page za sve i radna grupa za one koji žele aktivno doprinjeti, a iz nje izlaze oni koji unose nemir i urote.U nju može ući svatko i ta se grupa širi jer je i na prošli sastanak došlo još novih aktivista/volontera koji su se i prijavili preko oglašavanja na fan pageu, a neki preko face to face komunikacije. Ne postoji tajna grupa i tajni motivi Zvonko :)…al postoje ljudi koji lako mjenjau strane vidi se iz priloženog :)…Hvala u ime svih na svemu…….jedan od srca za vas Zvonko:
   “Nijedan čovjek nije otok, sasvim sam za sebe; svaki je čovjek dio kontinenta, dio Zemlje; ako More odnese grudu zemlje – Evrope je manje, kako da je odnijelo kakav rt, posjed tvog prijatelja ili tvoj vlastiti, smrt svakog čovjeka smanjuje mene, jer sam obuhvaćen u čovječanstvu.

   I zato nikad ne pitaj kome zvono zvoni;
   Tebi zvoni”

   1. Zvonimir napisao:

    Sad pogledah ove priloge i vidim prozivku…
    To bi trebalo biti meni naslovljeno…
    I, prigodno… sve najbolje želim Potoku od sada udruženim snagama u novo leto…
    Zvonimir

  2. Dragan Družeta napisao:

   Ne običavam odbovarati na anonimne postove jer smatram da svatko treba stajati iz svojih riječi i dijela, ali da Vam odgovorim.
   Prije svega žao mi je ako nisam ispunio Vaša očekivanja u emisiji. Emisija je imala svoj zadan format, možda je tijek razgovora mogao ići i drugačije ali nije. (nisam ni ja svaki dan na TV)
   Građanska inicijativa “Naš potok” nije nikakva tajna grupa, zar sam trebao u emisiji spomenuti sve ljude koji su nam se javili da bi pomogli?
   Inicijativa ima svoje facbook stranicu:
   https://www.facebook.com/pages/Gra%C4%91anska-inicijativa-Na%C5%A1-potok/727870067223086
   ili samo ukucajte tekst: naš potok , u neku od tražilica, pa ćete je pronaći.
   Na njoj idu sve obavijesti vezane za inicijativu, sastanci su uglavnom subotom u 19.h u Društvenom centru “Veli Jože” u ex vojarni.
   Na sastanak može doći baš svatko i na sastanku se razmatraju sve informacije, razna mišljenja te se dogovorom odlučuje što dalje.
   Inicijativa nema ni predsjednika ni tajnika već samo organizacijski odbor koji se nadopunjava članovima koji rade na nečemu konkretnom.
   Organizacijski odbor ima svoju “tajnu grupu” – tajan je jer se tako zove opcija u facebooku, trenutno broji 24 člana i dalje se nadopunjava a služi za praktičnu organizaciju akcija koje se dogovore na sastancima.
   U protekle 2-3 sedmice imali smo dosta posla oko prikupljanja svakakvih informacija i organiziranju akcija tako da nažalost, nismo iskoristili sve moguće kanale da informiramo javnost o radu inicijative ali radimo na tome da to ispravimo.
   Na kraju, ako želite još kakvu informaciju ili želite se pridružiti u radu inicijative slobodno me/nas kontaktirajte
   LP
   Dragan Družeta
   098305706

   1. podrska napisao:

    Dragan, ne sekiraj se, samo ignoriraj takve komentare jer nepotrebno gubiš vrijeme i energiju. Delaš pravu stvar i samo tako naprijed. Hvala tebi i ostalima ča uopće imate volje to izgurat. A kritičara i pametnjakovića će bit vajka.

  3. Urota napisao:

   loše loše ste odradili :), trebali ste Drageta maskirat bolje, malo ga našminkat anke, samo ste mu ime kambijali pa je pisalo Dražen Družeta i novinarka ga je tako najavila…ni ni čudno da vas čovik proziva, alee kuraja ! :)Potok je naš!!!

   1. Anonymus Pazin napisao:

    Umjesto da kritiziraš, priključi se Inicijativi ako misliš da znaš i moreš bolje. Lako je bit junak iza ekrana

    1. Urota napisao:

     ej men, ja se zezan , valjda je bilo očito:) ili ni, al podržavan ča delaju i to je samo bilo da se nasmijemo na onaj post od lika ki se potpisuje kao potok i koji optužuje za neke tajne…bad jokes, očito :)

   2. Lipi napisao:

    Ala nu, duže će živit Dražen – Dragan

 5. da, da napisao:

  Ne brini brigu, samo napred Dragane a i g.i.”Naš potok” puno sreće u ostvarenju općePazinskih a i šire, interesa.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.