Gračišćani proslavili Vidovu

S večernjom plesnom zabavom završena je još jedna Vidova u Gračišću. Gračišće je proteklog vikenda bilo poprište brojnih događanja, a sve u sklopu Vidove – tradicionalne pučke fešte koju Gračišćani obilježavaju povodom Dana Sv. Vida – zaštitnika njihove župe.

Službeni dio manifestacije započeo je još u petak kada su podijeljena općinska priznanja. Zahvalnicu Općine Gračišće ove su godine dobili Marija Mišon, za 15 godina rada u Općini Gračišće i Vladimir Pernić za 15. godinu vođenja susreta svirača na usnim harmonikama “Zasopimo na organić”. Povelja Općine Gračišće posthumno je dodijeljena pokojnom mons. Ivanu Grahu.

Sportski program je započeo u subotu malonogometnim i boćarskim turnirom. Ekipa Grdosela pobjednik je malonogometnog turnira. U finalu su bili bolji od Setuma, a treće mjesto osvojila je Kašćerga. Na boćarskom turniru slavila je ekipa Gračišća. Drugo mjesto osvojili su Mandalenčići a treće Pićan.

Mnoštvo uzbuđena donijela je tradicionalna trka s tovari. Utrka u kojoj se na kraju najmanje pamti pobjednik i ove je godine obilovala komičnim događanjima. No spomenima i to da je prvo mjesto i pršut sponzora pršutarne Milohanić osvojio Mateo na grlu Hević.

Serđo Valić proslavio 28. rođendan
U glazbenom djelu programa nastupili su Serđo Valić i Magnolija te Koktelsi. Serđo Valić je po drugom izlasku na pozornicu nakon ponoći dobio tortu i uz nastup proslavio 28. rođendan. Zabava se kasnije uz Koktelse nastavila dugo u noć.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.