Gračišće Downhill: Slovenci opet najbrži

DH GračišćePred oko tristotinjak gledatelja održana je utrka biciklističkog spusta Gračišće Downhill. Brza i atraktivna vožnja, visoki skokovi i nekoliko padova obilježilo je današnju utrku. U nekoliko navrata, zbog atraktivnih ali i opasnih vožnji gledatelji su se pomicali korak natrag. Slovenci su opet bili najbrži i pokorili su konkurenciju u najjačoj klasi.

Slovenac Miran Vauh pobjednik je petog izdanja Downhill utrke u Gračišću. Drugo mjesto pripalo je Mateju Drnovšeku, a treće Boštjanu Volfu također iz Slovenije. Dejan Mamuzić na 5. mjestu ukupno bio je najbolji hrvatski predstavnik. Najbolji vozač iz Istre bio je Noel Dušić (BK MTB Istra) koji je utrku završio na 17. mjestu najjače Elite klase.

Dubravka Družeta iz pazinskog KBBXS Adrenalina osvojila je drugo mjesto u ženskoj konkurenciji. Bolja je bila Slovenka Zarja Černilogar. Četrvrto mjesto osvojila je Vanja Krbavčić (BK Buzet).

Žan Fojkar bio je najbrži kod juniora, no tek je šest seniora ostvarilo bolje vrijeme od mladog Slovenca. Marko Šišović (BK MTB Istra) autor je najatraktivnijeg pada, no unatoč tome završio je na drugom mjestu u konkurenciji juniora. Odmah se vidjelo da Marko juri stazom. Nakon jednog skoka, od silne brzine napravio je salto. Dok su gledatelji ostali šokirani Marko je već bio na svom biciklu i nastavio put prema cilju. Njegov klupski kolega Toni Merklin zauzeo je treće mjesto u istoj konkurenciji.

Kod veterana najbrži je bio Britanac Jethro Witfield. Tomislav Labinjan (BK MTB Istra), sa 8. mjestom u istoj klasi bio je najbolji istarski veteran na utrci.

Unatoč nekoliko padova, na svu sreću nitko nije završio na nosilima. Četiri vozača su unatoč padovima nastavila utrku. Najteže je prošao slovenski vozač Igor Višković koji je po svemu sudeći slomio ruku. Na najstrmijem dijelu staze strmoglavio se niz padinu i ostao ležati. Brzo mu je pružena prva pomoć i na svu sreću na vlastitim nogama, uz pratnju je napustio stazu.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.