Gračišće najbolji domaćin

MIKKaravana Melodija Istre i Kvarnera završila je svoje ovogodišnje putovanje jučerašnjim finalom u riječkoj dvorani na Zametu.
Pobjedu na 40. Festivalu Melodije Istre i Kvarnera odnijeli su dečki iz Klape Sol sa pjesmom »Boduli su duša od Kvarnera« koja je osvojila 162 boda ili 1127 glasova. Drugo mjesto sa 124 boda ili 575 glasova zauzela je skladba »Moglo nan je lipo bit« koju je izvela Gina Picinić uz pratnju Klape Sol. Treće mjesto (120 bodova ili 506 glasova) pripalo je Tamari Brusić koja je uz pratnju Klape Grobnik otpjevala pjesmu »Nigdi ni lipo ko doma«.

Osim nagrade publike dodijeljene su i druge nagrade i priznanja. Prema ocjeni stručnog žirija prvo mjesto na ovogodišnjem MIK-u odnijela je skladba »Dvi barke« koju je otpjevala Katja Budimčić, drugo mjesto dodijelili su skladbi »Tribaš mi« što ju je otpjevala Monika Petrov, a treće pjesmi »Lucija« u izvođenju Lade Bartoničeka. Nagrada za najbolji tekst također je pripala skladbi »Dvi barke«.

Nagradu za najbolju interpretaciju dobila je Vivien Galletta koja je otpjevala pjesmu »Kolajna«. Lidija Percan i Alen Vitasović otpjevali su pjesmu »Istra, mati moja«, koja je dobila nagradu »Zlatne roženice« koju Radio Pula dodjeljuje kompozitoru koji u skladbi najprimjerenije koristi istarski melos. Kompozitor ove pjesme je Bruno Krajcar. Ista je pjesma dobila nagradu za najbolji aranžman (Mauro Giorgi). Moniki Petrov pripala je nagrada namijenjena najboljem debitantu. Alen Polić i VIS Jabuka dobili su nagradu za najbolji scenski nastup za pjesmu »Hajdemo draga«.

Nagradu za najboljeg domaćina dobila je Općina Gračišće. Mikovci su odlučili da je Gračišće koje je četvrti put ugostilo karavanu MIK-a i četvrti put zaredom najbolji domaćin. Prve dvije godine dijelili su prvo mjesto, dok su prošle i ove godine sami na vrhu.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.