Gračišće: Novi plac otvoren presijecanjem vrpce

gracisce_trg_2013Presijecanjem vrpce na novopopločanom mjesnom placu i svečanom sjednicom općinskog vijeća u petak je Gračišće proslavilo Dan općine i blagdan zaštitnika ovog gradića svetog Vida, Modesta i Kresencije.

Tom su prilikom zaslužnim građanima i ustanovama dodijeljene općinske nagrade: općinska povelja Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU-a za veliki doprinos unapređenju, razvoju i izgradnji komunalne infrastrukture općine, a općinske zahvalnice Lili Mekterović Ružić iz istog ministarstva za dugogodišnju suradnju i pomoć pri realizaciji mnogih općinskih projekata te mons. Ivanu Bartoliću za uspješno dugogodišnje vođenje župa Lindar odnosno naselja MO Bazgalji te obnašanje kršćanskih obreda u crkvi sv. Marije Magdalene. Delegacija općine i antifašista Pazinštine položila je cvijeće na spomenik palim borcima u Gračišću.

– Najveći, a ujedno i najvažniji projekt u protekloj godini je odvodnja otpadnih voda naselja Gračišće u starogradskoj jezgri pri čemu je rekonstruirana cjelokupna vodovodna i elektroenergetska mreža, postavljene su plinske instalacije i instalacije za javnu rasvjetu, istaknuo je gračaški načelnik Ivan Mijandrušić.

– U prošlom je stoljeću Gračišće, kao i mnogi gradići središnje Istre, bilo zapušteno i prepušteno propadanju. Od nastanka općine u proteklih je 20 godina samo mjesto, ali i cijelo područje općine doživjelo veliki napredak u svim segmentima. Posebno treba istaknuti infrastrukturu, gdje je praktički svako selo dobilo vodu, asflat i javnu rasvjetu što je ključni preduvjet za život i napredak naših stanovnika, kazao je predsjednik općinskog vijeća Marijan Brozan.

Zabavnim programom obilježavanje Dana općine uveselili su polaznici vrtića i škole u Gračišću, ženska vokalna skupine Lanišće te gosti iz Mokronoga.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.