Gračišće: Pravednost, red i rad za opće dobro!

smokovic-gracisceMauricio Smoković kandidat za načelnika Općine Gračišće predstavio je listu koalicije SDP-HNS-HSU za Općinsko vijeće Općine Gračišće.
Koalicija SDP-HNS-HSU usuglasila je izborno i postizborno zajedništvo u smislu zajedničkog djelovanja oko budućeg vođenja Općine Gračišće, a sve u općem interesu svih žitelja općine.

Nositelj liste: MAURICIO SMOKOVIĆ

Kandidatkinje/kandidati:

1. MAURICIO SMOKOVIĆ
2. IVAN VOJSKOVIĆ
3. MARIJAN MILOTIĆ
4. VIKTOR VOJSKOVIĆ
5. DŽONI FERLIN
6. KAZIMIR ZOVIĆ
7. MARIJA JERGOVIĆ-JAKOVČIĆ
8. MILAN DRUŽETIĆ
9. JOSIP ŠIROL
10. DAVOR SMOLJAN
11. ĐENIO VALE

Za razliku od dosadašnje prakse vršitelja lokalne vlasti mi smo sposobni u narednom mandatu, ponuditi pragmatičnija i bolja rješenje u smislu, poboljšanje životnog standarda i položaja svih skupina društva, te od nadolazećih lokalnih izbora očekujemo jedino promjene koje će biti bliskije žiteljima općine, a ne kao dosad da se u većini slučajeva pogodovalo interesima profita pojedinaca ili manjim interesnim skupinama koje su obnašale ili su bile klijenti dosadašnje vlasti odnosno politike.

Pored navedenog smatramo da su danas opći interesi i potrebe većine žitelja Općine Gračišće, kako osigurati golu egzistenciju u ovim neizvjesnim teškim društvenim previranjima, pogotovo ako se uzme u obzir nezaobilazne činjenice koje vrve gotovo u svakoj obitelji, nemogućnost bilo kakvog zapošljavanja, rastući izdaci za podmirenje kućnih obveza ili nameta, nemogućnost daljnjeg školovanja mladih ljudi, nemogućnost egzistencije penzionera sa izrazito malim primanjima, rastuće siromaštvo pojedinca  i dr.

S obzirom na vrlo teško stanje u društvu, koalicija SDP-HNS-HSU smatra da je nužno odmah pristupiti rješavanju važnih problema s kojima su mještani općine Gačišće suočeni, pa sukladno tome smatraju da je nužno:

1. Pokrenut  postupak Izmjena i dopuna prostornog plana Općine Gračišće.

2. Izvršit  izmjenu Odluke o komunalnom doprinosu po dvije osnove:

– za legalizaciju bespravne gradnje, umjesto dosadašnjeg iznosa od 21,00 kn/m3 umanjit  iznos na 1,00 kn/m3.

– za obitelji koje prvi put rješavaju  stambeno pitanje odobrit popust od 80%,

3. Uvesti i povećati participacije u pokriću troškova za:

–  produženi dnevni boravak djece u vrtiću;

–  djecu u jaslicama;

–  prijevoz srednjoškolaca.

4. Povećati:

–  broj i iznos stipendija;

–  naknade za novorođenčad.

5. Razvijati poljoprivredu i gospodarstvo

– kroz izmjene i dopune prostornog  plana Općine nužno je oformiti i komunalno opremiti nove ekološko prihvatljive poslovne zone.

Došlo je vrijeme za promjene, za nove ljude, neopterećene prošlošću, koji znanjem i upornošću mogu doprinijeti cijelokupnom razvoju cijele općine Gračišće i na dobrobit svih njezinih mještana!

smokovic-gracisce_vel

1 komentara na “Gračišće: Pravednost, red i rad za opće dobro!”

  1. Ivano napisao:

    Ča će van lista? Pa imate Mijandrušića… Vrla inspekcija je našla da je puli njega sve po zakonu… Samo ni objasnila kako je od plaće načelnika stvorija sve to ča ime… Ali sve je po zakonu…

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.