Grad Pazin domaćin radnog sastanka organizacijskog odbora partnera u projektu Archeo.S

Grad Pazin domaćin radnog sastanka organizacijskog odbora partnera u projektu Archeo.S.System of the Arhaeological Sites of the Adriatic Sea koji se održava 26. i 27. siječnja u „srcu Istre“. Riječ je o jednom od prvih pazinskih projekata financiranih sredstvima Europskih fondova, u ovom slučaju IPA Adriatic Programa jadranske prekogranične suradnje.

Partneri Grada Pazina u projektu su Teatro Publico Pugliese (TPP) iz Barija, kao vodeći partner, zatim Teatro Stabile delle Marche iz Ancone i Regione Abruzzo iz Italije te Grad Fier iz Albanije i Grad Igoumenitsa iz Grčke.

Cilj programa je dodatno vrednovati arheološki, odnosno povijesno značajne građevine/lokalitete koji uživaju status kulturnih dobara, a nalaze se na područjima svakog od partnera u projektu, stvaranjem međunarodne mreže kulturnih dobara te organiziranjem umjetničkih produkcija i umjetničkih sezona/festivala, koji će se odigravati na tim lokalitetima u slijedećih godinu dana trajanja projekta.
Ukupni proračun projekta Archeo.S. je od 2.995.000,00 eura, a Gradu Pazinu je za realizaciju aktivnosti namijenjeno 300.000,00 eura od kojih je 255.000,00 eura iz sredstava Europske unije a je ostalo vlastiti doprinos projektu.
Dosadašnjom provedbom projekta od strane Grada Pazina, koja je u tijeku, obuhvaćeni su građevinsko-obrtnički radovi u Kaštelu, u vrijednosti od približno 20.000,00 eura, koji se upravo izvode. Proveden je postupak izbora Organizatora umjetničkih sezona i umjetničkih produkcija koje će gostovati u gradovima partnerima, za koje su predviđena sredstva od približno 120.000,00 eura. Ugovorena je i usluga prevođenja, kao i službenog snimatelja projektnih aktivnosti. U planu je još nabavka opreme koja je potrebna za realizaciju kazališne produkcije. Ova oprema ostaje u trajnom vlasništvu Grada Pazina a uključit će pozornicu razglas, rasvjetu i slične tehničke stavke u visini od približno 40.000,00 eura. Projektom su predviđena i sredstva za promociju i medijsko praćenje svih događanja vezanih uz projekt, kojima želimo dovesti u kaštel čim veći broj posjetitelja i aktivnih sudionika u umjetničkim događanjima.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2020.