Grad Pazin i Ministarstvo branitelja potpisali ugovor o sufinanciranju izgradnje rampe za osobe s invaliditetom

pazinizzrakaGrad Pazin i Ministarstvo branitelja potpisali su 9. svibnja 2014. godine u Vodicama ugovor o sufinanciranju izgradnje rampe za osobe s invaliditetom u Društvenom centru Veli Jože u Pazinu. Time je Pazin svrstan među 16 jedinica lokalne i regionalne samouprave u Hrvatskoj kojima je odobreno financiranje putem Projekta rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom za 2014. godinu. U ime Grada Pazina, Ugovor vrijedan 50.000,00 kuna potpisala je Nevija Srdoč, pročelnica Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti.

Rampom bi se savladala visinska razlika između kolnika odnosno nogostupa i etaže prizemlja zgrade Društvenog centra u skladu s Pravilnikom o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti. Pristupna rampa se planira izvesti kao armirano betonska s tri paralelne rampe i tri odmorišna podesta kako bi se mogla svladati visinska razlika od 115 cm. Najviši podest (u razini prizemlja zgrade) izvest će se na način da omogući pristup sa protupožarnog stubišta za slučaj evakuacije.

Odlukom o sufinanciranju projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom, Ministarstvo branitelja je za 2014. godinu osiguralo sredstva u ukupnom iznosu od 1.500.000,00 kuna. Raspisan je javni poziv temeljem kojeg je prikupljeno 36 zahtjeva za prilagodbu 44 objekta. Radna skupina za Projekt rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom, koju čine predstavnici hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata, civilnih udruga osoba s invaliditetom te Ministarstva branitelja, održala je sastanak 17. ožujka 2014. godine na kojem je predloženo donošenje odluke za sufinanciranje 18 projekta.

Podsjetimo, ovo je drugi projekt takve vrste odobren Gradu Pazinu, nakon što je 2011. godine odobrena izgradnja rampe za učenike s invaliditetom Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.