Grad Pazin je dobio prometnog redara

niksa_buretic_prometni_redar_2013Suradnjom Grada Pazina i Policije uprave istarske ovih je dana Pazin dobio prometnog redara u čijoj je nadležnosti obavljanje nadzora nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila te upravljanja prometom, s ciljem učinkovitog rješavanja prometnih problema u gradu, a time i povećanja kvalitete života Pazinaca. Službenim Rješenjem i uz dobivenu Suglasnost MUP-a Policijske uprave istarske potvrđeno je ispunjavanje svih uvjeta za obavljanje poslova prometnog redarstva za Grad Pazin.

Prometni redar bit će znatna pomoć u praćenju i reguliranju prometnih situacija koje se svakodnevno mogu dogoditi u gradu. Posebna pažnja posvetit će se čuvanju sigurnosti kretanja djece u prometu i nepropisnom parkiranju. Svojim radom pokušat će spriječiti brojne druge moguće prometne neugodnosti ne bi li se osiguralo sigurno kretanje u prometu osoba i vozila. Pored navedenog, prometni redar će tako obavljati i poslove nadzora nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila, upravljanje prometom po potrebi, naplaćivat će kazne za nepropisno zaustavljeno i parkirano vozilo te izdavati prekršajni nalog sukladno zakonu. U nizu poslova obavljat će razne druge poslove po nalogu te izrađivati zapisnike i izvješća s terena.

Glavni cilj postojanja prometnog redarstva nije kažnjavanje, već u prvom redu pomoć građanima, poput omogućavanje nesmetanog prolaza osobama koja guraju dječja kolica, odnosno kreću se uz pomoć invalidskih kolica.

U radu prometnog redara pomoći će poseban sustav PAZIGRAD, riječke tvrtke Ri-Ing Net d.o.o. Ovaj sustav obrađivat će podatke za potrebe redarstva u elektroničkom obliku i primat elektroničke podatke od MUP-a.

Prvi prometni redar u Pazinu je Nikša Buretić koji je zaposlenik Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Pazina.

1 komentara na “Grad Pazin je dobio prometnog redara”

  1. Bravo napisao:

    Svaka čast ali dok se neupregne pauk u pazinu će vaj bit štala s parkingom.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.