Grad Pazin: Objava za medije – Rast nivoa Pazinčice

Tijekom jučerašnjeg dana bili smo svjedoci meteoroloških nepogoda neočekivanih razmjera. Zbog obilnih padalina došlo je do rasta nivoa Pazinčice.

Unaprijed su bile spremne sve interventne jedinice u gradu, počevši od vatrogasaca, hitne pomoći, policijske uprave do dežurnih i interventnih službi. Tijekom večeri 11.12.2008. sazvan je radna grupa stožera zaštite i spašavanje te je utvrđeno da nivo Pazinčice dodatno raste. Obavljeni su izvidi na terenu te su izvršene pripremne radnje za eventualnu evakuaciju.

Nivo vode prestao je rasti danas negdje oko 11.30, 12.12.2008. Utvrđene su manje materijalne štete na stazama koje vode u Pazinsku jamu. Rast nivoa vode pod stalnom je kontrolom. Djelatnici komunalnog poduzeća i Javne vatrogasne postrojbe su u stanju pripravnosti a dežurne ekipe su na terenu.

Radna grupa je zasjedala ponovo danas oko 11.00 i utvrdio kako je potrebno i dalje pratiti stanje na terenu te da dežurne ekipa ostanu do daljnjeg na terenu.

Ovim putem se također želimo zahvaliti svim službama koje su u rekordnom vremenu omogućile otklanjanje svih posljedica rasta nivoa vode.
Svim građanima zahvaljujemo na strpljenju, razumijevanju i suradnji u obavještavanju o kritičnim mjestima te želim naglasiti kako su upravo oni svojim angažmanom značajno pomogli interventnim službama da učinkovito i brzo obave svoj posao.

www.pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.