Grad Pazin se priključuje akciji “Sat za planet Zemlju”

Grad Pazin će se i ove godine uključiti u akciju Sat za planet Zemlju, simboličnim gašenjem javne rasvjete u centru grada Pazina odnosno u ulici 25. rujan, na Trgu slobode i u Parku istarskih velikana te isključenjem rasvjete zvonika Župne crkve Sv. Nikole, 19. ožujka 2016. godine, u vremenu od 20:30 do 21:30 sati. Pozivaju se građani Grada Pazina da se pridruže akciji u subotu, 19. ožujka 2016. godine u 20:30 sati, gašenjem svjetala u svojim domovima na sat vremena.

Sat za planet Zemlju (engl. Earth Hour), globalni je događaj kojeg organizira WWF (World Wide Fund for Nature) već desetu godinu za redom, pozivajući domaćinstva i tvrtke na gašenje svjetala i ostalih električnih uređaja na jedan sat.

Akcija Sat za planet Zemlju (Earth Hour) nastala je 2007. godine, kada su gašenjem javne rasvjete u australskom Sydneyu, stanovnici toga grada poslali poruku svijetu da trebamo biti svjesni štetnosti klimatskih promjena te voditi računa o otisku kakav ostavljamo na našem planetu. Već dvije godine kasnije akcija je upisana u Guinessovoj knjizi rekorda, kao najveća svjetska volonterska akcija.

Prošle godine javna rasvjeta isključena je u više od 7000 gradova iz više od 160 zemalja.

Glavni je cilj ove akcije osvijestiti stanovnike planeta da treba početi voditi računa o resursima koje trošimo. WWF je i ovogodišnju akciju posvetio klimatskim promjenama.

pazin.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.