Grad Pazin se priključuje akciji „Sat za planet Zemlju“

2Sat za planet Zemlju (engl. Earth Hour), globalni je događaj kojeg organizira WWF (World Wide Fund for Nature) već devetu godinu, a održava se zadnju subotu u ožujku svake godine, pozivajući domaćinstva i tvrtke na gašenje svjetala i ostalih električnih uređaja na jedan sat.

Grad Pazin će se i ove godine uključiti u akciju Sat za planet Zemlju, simboličnim gašenjem javne rasvjete u centru grada Pazina odnosno u ulici 25. rujan, na Trgu slobode i u Parku istarskih velikana te isključenjem rasvjete zvonika Župne crkve Sv. Nikole, 28. ožujka 2015. godine, u vremenu od 20:30 do 21:30 sati.

Pozivaju se građani Grada Pazina da se pridruže akciji u subotu, 28. ožujka 2015. godine u 20:30 sati gašenjem svjetala na sat vremena u svojim domovima.

Akcija Sat za planet Zemlju (Earth Hour) nastala je 2007. godine u australskom Sydneyu kada je više od 2 milijuna ljudi i više od 2000 poslovnih subjekata ugasilo svijetla u svojim domovima i tvrtkama kako bi dali svoj glas protiv klimatskih promjena. Akcija je od inicijative jednog grada evoluirala u veliki globalni pokret u kojem je samo prošle godine sudjelovalo oko 7000 gradova iz više od 162 zemlje svijeta.

Cilj akcije Sat za planet Zemlju je da se jednim takvim vizualnim efektom podsjeti svih na važnost svakodnevnog djelovanja kako bismo očuvali naš planet. Ovogodišnja akcija posvećena je klimatskim promjenama.

Povodom ovogodišnjeg Sata za planet Zemlju Svjetski fond za prirodu Adria objavio je nagradni fotografski natječaj pod nazivom Ostavi trag za Zemlju, pozvavši sve fotografe, amatere i profesionalce, da naprave takozvanu light trail fotografiju kako bi na neobičan način dokumentirali svoj doživljaj ove globalne akcije. Natječaj je otvoren do 29. ožujka, a u njemu sudjeluje svaka fotografija objavljena na zidu Facebook profila Svijetski fond za prirodu Adria, s time da će najboljima biti proglašene one fotografije s najviše lajkova.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.