Grad Pazin se priključuje ekološkoj akciji „Sat za planet Zemlju“

Grad Pazin će se i ove godine uključiti u akciju Sat za planet Zemlju, simboličnim gašenjem javne rasvjete u centru grada Pazina odnosno u ulici 25. rujan, na Trgu slobode i u Parku istarskih velikana te isključenjem rasvjete zvonika Župne crkve Sv. Nikole, 24 ožujka 2018. godine, u vremenu od 20:30 do 21:30 sati.

Pozivaju se građani Grada Pazina da se pridruže akciji u subotu, 24. ožujka 2018. godine u 20:30 sati, gašenjem svjetala u svojim domovima na sat vremena.

Sat za planet Zemlju (engl. Earth Hour), globalni je događaj kojeg organizira WWF (World Wide Fund for Nature), pozivajući domaćinstva i tvrtke na gašenje svjetala i ostalih električnih uređaja na jedan sat.

Akcija Sat za planet Zemlju (Earth Hour) nastala je 2007. godine, kada su gašenjem javne rasvjete u australskom Sydneyu, stanovnici toga grada poslali poruku svijetu da trebamo biti svjesni štetnosti klimatskih promjena te voditi računa o otisku kakav ostavljamo na našem planetu. Već dvije godine kasnije akcija je upisana u Guinessovoj knjizi rekorda, kao najveća svjetska volonterska akcija.

Glavni je cilj ove akcije osvijestiti stanovnike planeta da treba početi voditi računa o resursima koje trošimo.

Grad Pazin se priključuje ekološkoj akciji „Sat za planet Zemlju“

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.