Grad Pazin u suradnji sa tvrtkom Coin d.o.o. započeo izradu Strategije razvoja Grada Pazina

Pazin iz 4,5 km visineGrad Pazin, kao sjedište Istarske županije, prepoznao je potrebu za sustavnim pristupom upravljanom razvoju područja. U tom smislu Grad Pazin pristupio je izradi strategije razvoja koja svoje polazište ima u raspoloživim materijalnim, ljudskim i kulturnim resursima područja vodeći istovremeno računa o suvremenim trendovima užeg i šireg okruženja.

Nastojeći osigurati kvalitetan pristup izradi strategije angažirana je konzultantska tvrtka Coin d.o.o. iz Pule koja donošenju strategija razvoja pristupa sukladno međunarodno usvojenim smjernicama te na navedenom području već ima iskustva.
Izradom strategije razvoja stvaraju se pretpostavke za planirani razvoj i odgovarajuće alociranje raspoloživih resursa Grada Pazina za razdoblje od pet godina iz čega je očit značaj ovog strateškog dokumenta. Imajući u vidu navedeno, izradi strategije razvoja pristupilo se seriozno te je uključen širok krug učesnika kako bi se pojedina razvojna područja kvalitetno elaborirala i time stvorilo kvalitetno polazište za utvrđivanje pravaca razvoja.

Učesnici na izradi strategije razvoja prikazani su u PDF-u.

www.pazin.hr

10 komentara na “Grad Pazin u suradnji sa tvrtkom Coin d.o.o. započeo izradu Strategije razvoja Grada Pazina”

 1. axl napisao:

  Zanimljivo !!!

 2. svimanaznanje napisao:

  Zanimljivi tajming puštanja floskule o ” Strategiji” . 3 mjeseca pred izbore. Izrada “Strategije ” na kraju mandata???? Iskrene ” Strategije” rade se na početku ili najkasnije sredinom mandata. Ovo nije ništa drugo nego zaslijepljivanje i mlaćenje prazne slame. Kad nemaš ništa prodaj floskulu o ” Strategiji.” ili osnuj novu Razvojnu agenciju. Sumnjam da će uopće biti i izrađena , a ako i da, o njenoj realizaciji moći će možda pričati naši unuci ( a sumnjam da će i oni). Predviđam da će tema zamrijeti nakon izbora i da će ponovno biti aktualizirana prije slijedećih lokalnih izbora 2013. i to samo pri onim Mjesnim odborima gdje IDS bude na vlasti.

 3. axl napisao:

  Kolega ima da te napadnu za ovaj tvoj komentar , i tebi ce prepisat da si u kakvoj partiji , hahaha !!!

 4. axl napisao:

  A i da im to uspije vidi se kome će pripasti meso a kome kosti !

 5. axl napisao:

  Sagleda di si da nas malo kritiziraš ?

 6. australac napisao:

  strategiju radi tvrtka, koja će po neoj špranci naštampat nekakav besmisleni tekst koj neće poć na vidjelo…
  nas ne zanimaju izmišljotine pulske tvrtke..ako nešto vrijede zašto ne rade na razvoju Pule….
  strategiju razvoja trebamo učiti od razvijenih – zašto nije pozvana jedna francuska, danska ili norveška firma, a ne drmrovi puni teorije koji ko fol znaju kako bi se naš grad trebao razvijati – na temelju analize stanja i procjene potreba…..
  još jedan od dokumenata koi će platiti, staviti u ladicu i za pet godina će maštariti neki novi coinovi…
  inače, da malo povežemo oknce, evo malo informacija o tvrtci coin i golfu-http://www.glasistre.hr/?d6f8e181349ee0b99bb84479e9b0d439,TS,4376,,21745,,269989,,

 7. axl napisao:

  Zašto se rade nove studije? To je dobro pitanje. Tamo gdje investitori korigiraju projekte prema svojim željama logična je izrada novih studija. No, kada je u pitanju naručivanje studija od strane lokalnih zajednica, očito je u interesu da se poslovi koji su već učinjeni ponovno naplaćuju.

  copy & paste

 8. Pazinjan66 napisao:

  katastrofa….angažirat firmu…a za koji smo onda …. birali vlast… da troši našu lovu za angažiranje drugih. hvala lijepa dosta mi je takve politike…ako niste sposobni sami to napravit bolje da se ostavite tog posla.
  ..ladim se da ćemo po novo strategiji dobit dvoranu od 3500 sjdećih mjesta skupa sa shopping centrom i olimpijskim bazenom…možda čak dobijemo i hotel s 5* jer je to ipak za boljitak ovog grada.
  …tu bi onda mogli pridodat jedno 10000 stanova i eto nas veći od pule pa da ni ne dolazimo u dilemu da li smo mi centar županije.

 9. kakada napisao:

  ča do sada ni bila strategija kako sve razje..t

  1. kagada napisao:

   Ne, seronjo do sad je bila taktika

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.