Gradi se školska sportska dvorana u Karojbi

karojba_skola.jpgZemljanim radovima, pripremom gradilišta i iskopom temelja u Karojbi je počela dugo očekivana izgradnja školske sportske dvorane. Dobrih šest godina prošlo je ne od pokretanja inicijative, već od prvog kandidiranja projekta izgradnje karojske dvorane nadležnim državnim vlastima.

No napokon došao je i taj dan: Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva kandidiralo je ovu investiciju u sklopu programa EIB 2, osiguralo 65 posto potrebnih sredstava (preostalih 35 posto osigurava općina Karojba), te provelo postupak javne nabave i odabralo izvodača.

Posao vrijedan 4,6 milijuna kuna dobila je tvrtka Fenix iz Slavonskog Broda, i ona bi dvoranu trebala u potpunosti izgraditi i opremiti do listopada 2011. godine, iako su izvodači najavili da bi to možda moglo biti i nekoliko mjeseci ranije. Školska sportska dvorana gradi se neposredno uz zgradu područne Osnovne škole u Karojbi, s kojom će imati i “toplu vezu”. Projektirana joj je površina 800 četvornih metara, a do kraja ove godine zgrada bi već trebala većim dijelom biti podignuta. Kako je za općinu zbog proračunskog praćenja bilo bitno razdijeliti iznose troškova na ovu i sljedeću godinu, proračunato je da bi vrijednost investicije u ovoj kalendarskoj godini iznosila oko 1,5 milijuna kuna, što osim gradevinskih radova pokriva i uredenje dijela okoliša dvorane, radi osiguravanja nesmetanih komunikacija oko gradilišta i sigurnosti djece.

Glas Istre

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.