Gradnja Pasaža teče u skladu s rokovima

foto: Glasistre.hrNakon osam mjeseci oslobađa se dio prometnice u Ulici Dinka Trinajstića, djelomično zatvorenoj zbog 30-metarske dizalice na gradilištu poslovne zgrade Pasaž u središtu grada. To znači da će promet biti normaliziran, a vraća se i nekoliko parkirnih mjesta. Jučer je trajalo demontiranje dizalice, koja je mogla podizati i terete od četiri tone.

Inače, 1. veljače je istekao rok do kojeg je izvođač radova, ovdašnja građevinska firma Vladimir Gortan, bez naknade mogao koristiti javnu površinu. Zbog te su odluke neki gradski vijećnici bili nezadovoljni jer su smatrali da se i drugdje gradi bez zatvaranja dijelova prometnica.

Investitor u Pasaž je ovdašnji komunalac Usluga, koji je lani u veljači kupio oko 1.100 kvadrata zemljišta od Grada za 4,2 milijuna kuna. »Gortan«, koji je dobio posao vrijedan 11,2 milijuna kuna, s radovima je počeo u lipnju. Zgrada od 2.100 kvadrata korisnog prostora ima podrum, prizemlje i dva kata, a između njena dva dijela bit će pješački prolaz. U prizemlju ima 14, a na katovima 15 poslovnih prostora. Svi su lani prodani, s time da je većina unaprijed plaćena uz popust od četiri posto, a dio je prodan uz otplatu u četiri rate.

Kašnjenja radova nema pa je realni rok njihova završetka u prostorima na katovima ožujak, a u prizemlju svibanj, veli Dragan Šipraka, predsjednik Uprave Usluge. Očekuje se da će Usluga na ovoj zgradi ostvariti dobit veću od četiri milijuna kuna, koja će biti investirana u gradnju komunalne infrastrukture u Pazinu.

Selvina Benić
Glasistre.hr

8 komentara na “Gradnja Pasaža teče u skladu s rokovima”

 1. Anonimno napisao:

  pasaž ??
  pasaj ??

 2. Lino napisao:

  A zač Grad ni bi investitor i zaradi 8 milijuna???

 3. Anonimno napisao:

  pa ako pogledaš i je zaradi 8. 4 na prodaji usluzi, a 4 jer će usluga ionako to uložit u gradsku infrastrukturu jer je ona gradska firma.

 4. Anonimno napisao:

  Jako cista posla su tu koliko vidin.
  Usluga je u vlasnistvu Grada.
  Grad je proda Uslugi. Usluga je platila Gradu.
  Ako je Grad zaradi, onda je Usluga zgubila. Ili obrnuto?
  Ili tu svi zaradjuju, niki ne gubi, nova era ekonomije.
  Bitno da se soldi pretacu, tako je sve to transparentnije i izgleda postenije. Eeeee, kega mi imamo na vlasti, ca si oni i ca in mi sve dozvoljavamo …

  1. Anonimno napisao:

   eko na sad… nikad zadovoljni.
   da, bolje da se nis ne dela! eviva!

 5. Anonimno napisao:

  usluga je morala kupit da bi to delala jer je prostor po zakonu mora na javni natječaj. Gradu građevina nije djelatnost pa zato i osniva svoje firme koje to delaju. Grad je dobi 4 od prodaje i 4 od infrastrukture. Usluga je platila 4 i zaradila 4 koje opet ulažeu infrastrukturu. Ča tu ni jasno? Zaš piše Pasaj ili?

 6. Anonimno napisao:

  Bitno da se dela, bitno da se dela Pošteno i Čisto i da se kapi ča i zač se je storilo, bi rekli furešti Transparentno!
  Ako ti GradprodaUslugikojajeodGrada trgovini izgleda Pošteno i Čisto, onda nastavi bit zadovoljan.
  Bolje da se niš ne dela? A jako se dela u Pazinu.
  Ova je dizalica bila prava atrakcija za pazinjane. Dica koja greju već par let u osnovnu školu, prvi put u životu su tako nešto vidili. Bitno da si naši gradski “čelnici” umišljaju kako smo mi poduzetna sredina. Bit će da je Pazin u nekoj škulji i ne riva se vidit jako daleko, pa to onda stvarno tako i izgleda.

 7. Anonimno napisao:

  Gradi se na principu kao i u drugim gradovima koji imaju “svoje” firme za gradnju, parking itd. Neznan ča je tu tako čudno ljudima. Dokle god su računi svega tega čisti odnosno bilanca uloženo i dobiveno je vidljiva nema se ča tu ki bunit.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.