Gradonačelnik Pazina primio uspješne srednjoškolce i njihove mentore

2U srijedu, 12. lipnja 2013. godine, Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić priredio je svečani prijem za najuspješnije pazinske srednjoškolce koji su osvojili prva tri mjesta na državnim natjecanjima, te državnoj školskoj smotri literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2013.

Četrdeset srednjoškolaca i njihovih mentora, tradicionalno, osvajaju najviša mjesta na državnim natjecanjima i smotrama.

Gradonačelnik Renato Krulčić čestitao je nagrađenim učenicima i njihovim mentorima na postignutim uspjesima i promoviranju grada Pazina kao “grada znanja” i obrazovanja. U prigodnom govoru, Gradonačelnik je naglasio da Grad Pazin nastavlja sa realizacijom značajnog projekta – izgradnje školsko gradske sportske dvorane za koji je planiran dovršetak izgradnje u rujnu 2014. godine. Gradonačelnik je sve maturante sa prebivalištem na području Grada Pazina pozvao da se prijave na Natječaj za dodjelu stipendija koji se svake godine raspisuje do kraja mjeseca kolovoza.

Prisutnima se obratio i ravnatelj Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, Josip Šiklić, koji je iznio podatke o postignutim rezultatima učenika na županijskim, međužupanijskim i državnim natjecanjima. Među ostalima je izdvojio učenika Petra Bratulića, koji je sudjelovao na tri državna natjecanja te Magu Rajić, koja je izabrana za članicu Olimpijskog tima koji će predstavljati Republiku Hrvatsku na Međunarodnoj olimpijadi iz astronomije i astrofizike u Grčkoj od 27. srpnja do 5. kolovoza.

Ravnatelj Pazinskog kolegija klasične gimnazije Alejandro Castillo Jimenez u svom se govoru povezao na riječi Svetog Ivana od Križa, katoličkog sveca i obnovitelja karmelićanskog reda, o znanju koje postaje bogatstvo pri dijeljenju.

Popis pozvanih učenika i mentora možete vidjeti klikom na link:

pazin.hr

foto: arhiva pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.