Gradonačelnik predstavio rad gradske uprave u mandatu 2009.-2013.

krulcic prezentacijaU subotu, 27. travnja 2013., u punoj Koncertnoj dvorani pazinskog Spomen doma, gradonačelnik Pazina Renato Krulčić govorio je o radu izvršne i predstavničke vlasti Grada Pazina, o radu gradske uprave i o svom radu i angažmanu u mandatu od 2009. do 2013. godine.

Renato Krulčić, pazinski gradonačelnik je, podacima i činjenicama, ukratko i pregledno prikazao glavne poslove i zadaće kojima su se u proteklom razdoblju bavila tijela Grada Pazina, te između ostalog istaknuo: – Kada smo, načelno dogovarali prioritete i daljnji razvoj Grada bili smo itekako svjesni da naši potencijali i snage nisu ni izdaleka dovoljni da se svi projekti realiziraju. Unatoč toj činjenici nismo posustali već smo se borili da se projekti od važnosti za poduzetništvo i komunalnu opremljenost, uređenje i očuvanje okoliša, daljnje unapređenje školstva, predškolskog odgoja i socijalne skrbi, do razvoja civilnog društva i aktivnosti udruga građana i mladih – realiziraju, u čemu smo imali podršku Gradskog vijeća. U izvršavanju svojih zadaća bili smo orijentirani na stvaranje planskih, dokumentacijskih, organizacijskih i drugih pretpostavki i uvjeta za kasnije postupno razrješavanje pitanja i problema koji se tiču uvjeta za život i rad naših građana, te pazinskog gospodarstva.

Gradonačelnik Krulčić je izdvojio slijdeće projekte:
– izmjene GUP i PPU Grada Pazina, PUP “Dršćevka 2” i DPU „Centar II“,
– komunalno opremanje poslovnih zona u kojima posluje 35 subjekata,
– pomoći pazinskom gospodarstvu putem programa i olakšica,
– ulaganja u komunalnu infrastrukturu – 4.520 metara nove kanalizacije sa 79 novih priključaka,
– izgradnja memorijalnog centra uz groblje „Moj mir“, trga i 45 parkirnih mjesta, uređenje groblja u Kašćergi, Zamasku i Lindaru, prilaza do groblja u Grdoselu. Obavljaju se pripremne radnje za proširenje groblja „Moj mir“, te izgradnju kapele u Bermu i Zarečju.
– izgradnja/proširenje javne rasvjete, od Kružnog toka na Starom Pazinu – Rogovići – Stancija Pataj – Industrijska Zone Ciburi, u naseljima Vrh Drazeja, Foškići, Zarečje, Mečari, Rijavac, Mala Traba, Vela Traba, Šipraki, Grdoselo, Mali Ježenj, Mečari, Smoljani, u ulici Vladimira Gortana, Kastavskoj ulici, u ulici Mate Balote, Josipa Voltića, Stipana Konzula Istrijana,
– gradnja/proširenje vodovodnih ogranaka Lešće-spojna cesta-„Bp Petrol“; u krugu ul.154. brigade Hrvatske vojske, u naselju Mali Ježenj; Dvorina –Lindar. Izgradnja mreže u naseljima Zamaskog Dola je u programu Istarskog vodovoda Buzet za 2013. godinu,
– izgradnja/rekonstrukcija gradskih prometnica (kružni tok „Štranjga“), asfaltiranje nerazvrstanih cesta u naselju Zamask-Lužer, Foškići, Žgrablići, Katun Grdoselski, Pazin (ul. Muntriljska, Mate Balote, parkiralište kod Autobusnog kolodvora), prilazna cesta do groblja Grdoselo i za naselje, te prometnice unutar zone Ciburi i drugo.

Za neke projekte Grad je dobio sredstava iz europskih fondova, te županijskog i državnog proračuna, npr. izgradnja kolektora fekalne kanalizacije „Stari Pazin“ – IPARD program; opremanje zone Ciburi i izgradnja pristupne ceste; područje zaštite zdravlja – Program IPA Adriatic; EN SAN energetska učinkovitost; ARCHEO.S.; Arti Adriatiche, DC Veli Jože, Around Europe in 8 days i drugo.

Provode se mjere pomoći našim sugrađanima slabijeg imovnog statusa, a izdaci za te namjene nisu smanjivani bez obzira na manje proračunske prihode.
Kontinuirano se ulaže u obnovu i zaštitu spomenika kulture (Kaštel, Pazinska jama, crkva sv. Petra i Pavla u Trvižu, Sv. Martina u Bermu; Sv. Nikole u Pazinu) i revitalizaciju starogradske jezgre što je polazna osnova za kulturni, turistički i gospodarski razvoj Pazina.

Donijeta je Kulturna strategija, Pazin je uključen u mrežu gradova knjiga, otvorena je “Kuća za pisce” smještena u povijesnoj jezgri Pazina na samoj litici pazinske jame.

Pazin je školsko obrazovni centar i studenski grad. Radi se na poboljšanju uvjeta rada u jednoj smjeni – rekonstrukcija Matične Škole, izgradnju škole na Starom Pazinu, te rekonstrukciju Područne škole u Trvižu i izgradnju sportske dvorane pokraj te škole.

Krulčić je upoznao da su započeli radovi za izgradnju Školsko–gradske sportske dvorane, te najavio izgradnju stanova po modelu POS-a, Doma umirovljenika, proširenje Vrtića i uređenje Hostela.

Prisutni su sa zanimanjem pratili izlaganje, a na postavljena pitanja dobili su odgovore.

Nakon jednosatne prezentacije gradonačelnik Pazina Renato Krulčić zahvalio se na pruženoj potpori predsjednicima Gradskog vijeća, zamjenicima gradonačelnika i suradnicima, a prisutnima zahvalio na dolasku i sudjelovanju u raspravi, te zaključio da „imamo zadaću i obvezu razvijati naš Grad i Pazinštinu na korist i radost naših građana!“

pazin.hr

4 komentara na “Gradonačelnik predstavio rad gradske uprave u mandatu 2009.-2013.”

 1. 3.liga napisao:

  nogometnim rječnikom,3. liga,borba za začelje tablice

 2. stanovnik rijavca napisao:

  Velika je laz da je postavljena rasvjeta na rijavcu., postavljena je javna rasvjeta oko kuće od slokovića ostali smo u mraku. Manje lagat više delat!

 3. ..?.. napisao:

  Neka si g.Krulčić pogleda industrijsku zonu Podberam.Koliko je uloženo u tu zonu sa strane grada Pazina??
  Komunalno opremanje poslovne zone,to bi bilo…??

 4. kultura napisao:

  koja kultura pa kulturu ste u unazadili u ovih par godina

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.