Gradonačelnik primio Benjamina Guština, državnog prvaka u boćanju

Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić priredio je danas (7.12.2011.) u 10,00 sati prijem za Benjamina Guština, boćara Boćarskog kluba Usluga Pazin, u povodu njegovog nedavnog osvajanja naslova prvaka Hrvatske na pojedinačnom državnom prvenstvu u bližanju i izbijanju u krug.

Prijemu je prisustvovao boćarski prvak Benjamin Guštin i Lucijan Ujčić, predsjednik Boćarskog kluba Usluga Pazin, te Jelisije Jovičić i Armando Lušetić, predsjednik odnosno tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Pazina.

Istarski boćari protekle su subote pokorili Šibenik gdje se odigralo Prvenstvo Hrvatske u boćanju, discipline bližanje i izbijanje u krug. Naslovom prvaka Hrvatske okitio se mladi brzinac pazinske Usluge Benjamin Guštin, a na drugu stepenicu pobjedničkog postolja popeo se Goran Percan, uzdanica porečke Istre. Treće mjesto osvojio je Stipan Petričević (BK Sokol).

Šibenik je bio domaćin Prvenstva hrvatske u Bližanju i izbijanju u krug koje se u organizaciji Hrvatskog boćarskog saveza i Boćarskog kluba Solaris održalo u Dvorani hrvatskih knezova. Nastupilo je 16 ponajboljih hrvatskih boćara u toj disciplini koji su nastup na Prvenstvu Hrvatske izborili putem županijskih prvenstava. Nakon povratka iz Šibenika porazgovarali smo s novopečenim prvakom o dojmovima iz Šibenika i planovima za nastavak sezone.

Guštin je u skupini za protivnike imao reprezentativca Marina Miličevića i dojučerašnjeg izbornika Dinka Beakovića te predstavnika Boćarskog saveza Slavonije.

-Kad sam vidio u kojoj sam skupini nije mi bilo lako ni otputovati u Šibenik, ali sam ipak otišao s kakvom takvom nadom na prvenstvo. Otišao sam skupljati iskustvo, nisam se praktički ni nadao da ću dogurati daleko; kazao nam je Guštin.

Mladi boćar iz Defari nedaleko Pazina u skupini je pobijedio Beakovića s 24:22 i Miličevića s 22:21 pa nije ni morao igrati protiv slavonskog boćara. U četvrtfinalu je bio bolji od Jurice Milatića, kojeg je pobijedio s 26:24, pa je u polufinalu opet morao na prekaljenog lisca Beakovića. U najneizvjesnijem susretu turnira Guštin je kaskao i za 6 punata iza Beakovića ali je ipak uspio utakmicu odvući u produžetak u kojemu je slavio s 28:27.

Finale je donijelo istarski derbi u kojemu su se našli “kolege s puta”. Naime, Guštin je u Šibenik putovao zajedno s Percanom i voditeljem Draženom Punišom, kapetanom porečke Istre. Guštin nam je ispričao kako su se on i Percan već na početku puta kod Tunela Učka u šali “dogovorili” kako će igrati u finalu. U odličnoj partiji Guštin je na kraju slavio s 23:22.

-Cijela utakmica je bila tvrda i teška. U osmom bacanju Goran “je malo slabije košta i ja san to iskoristi”; rekao je Guštin.

Što reći o dosadašnjem djelu klupske sezone?
– Imali smo dosta težak raspored i nije se desilo ništa neočekivano. Poklopile su nam se takve utakmice, u nekima smo možda mogli i do bodova da smo bili hrabriji. Prva četiri kola u nastavku sezone mogla bi biti ključna. Moramo pobjeđivati u domaćim utakmicama i otkinuti poneki bod u gostima. Možda ješ malo moramo poboljšati igru u brzim disciplinama, ali ako je suditi po dosadašnjoj igri imamo realne izglede za ostanak; zaključio je Guštin priču 1. ligi te spomenuo kako ne vjeruje da netko može ozbiljnije ugroziti Trio koji korača ka još jednom naslovu prvaka.

Guštin je time ostvario najveći uspjeh u seniorskom djelu karijere koja polako ali sigurno kreće uzlaznom putanjom. Nakon nešto slabijeg starta, Guštin je čini se uhvatio pravu formu i mislima je već okrenut nastavku sezone koji počinje 14. siječnja. S obzirom da se na jesen u Pazinu igra Europsko prvenstvo u boćanju, Guštin će svojim igrama sigurno nastojati privući pažnju novog izbornika.

pazin.hr / barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.