Gradonačelnik primio dugogodišnjeg ravnatelja Stanka Družetu povodom odlaska u mirovinu

Gradonačelnik Pazina održao je jučer (13.09.2012.) prijem za dugogodišnjeg ravnatelja Stanka Družetu, povodom njegovog odlaska u mirovinu, zahvalivši mu se pritom na dosadašnjem radu i doprinosu razvoju osnovnog školstva na području Pazina i Pazinštine.

Uz gradonačelnika, Družetu, koji je bio u pratnji nove ravnateljice škole Zdenke Turkalj Čohilj, su primili dogradonačelnik Ivica Gržinić, pročelnik Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti Boris Demark te viši stručni suradnik za odgoj i obrazovanje Anton Finderle.

Uz prigodne riječi zahvale i analize dugogodišnje međusobne suradnje sa školom kojoj je Grad osnivač, gradonačelnik je predao prigodni dar – sliku najpoznatijeg pazinskog slikara Elvisa Betona uz monografiju “Boće u srcu Istre” autora Mirjana Rimanića.

Stanko Družeta bio je prvi čovjek Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin od 10. kolovoza 1983. godine, a prije toga je radio 12 godina kao profesor fizike i tehničkog obrazovanja u Gimnaziji “Otokar Keršovani” u Pazinu. Za svoj prepoznatljiv rad i doprinos razvoju školstva dobio je Plaketu Grada Pazina 1994. godine, a od strane predsjednika Republike Hrvatske odlikovan jeREDOM DANICE HRVATSKE S LIKOM ANTUNA RADIĆA – 1997. godine. Za voditelja stručnog vijeća (aktiva) ravnatelja osnovnih škola u Istarskoj županiji na period od dvije godine izabran je 2004. godine. Iste je godine napredovao je u zvanje ravnatelja savjetnika Odlukom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, tada kao jedan od četiri ravnatelja u Hrvatskoj.

pazin.hr

4 komentara na “Gradonačelnik primio dugogodišnjeg ravnatelja Stanka Družetu povodom odlaska u mirovinu”

 1. Darinka napisao:

  Dragi Stanko! Želim ti sve najbolje, prigodom odlaska u mirovinu.
  Ako nađeš malo slobodnog vremena, pozivam te u Draguć. (nedjeljom)
  Darinka Gržinić, bivša kolegica sa Akademije.

 2. aktivist napisao:

  Družeti svaka čast, ali se nadam da će sada puno zaostalih, odbačenih, zanemarenih i zaleđenih stvari krenuti na bolje, da će se brže napredovati i uvoditi, nakon godina inertnosti, nezainteresiranosti i omalovažavanja svakog pokušaja unaprjeđenja i inovativnosti po principu “ne talasaj”. Sudeći prema “Halo efektu” s novom ravnateljicom, ima se razloga vjerovati u takvu budućnost.

 3. nebo napisao:

  “…a od strane predsjednika Republike Hrvatske odlikovan jeREDOM DANICE HRVATSKE S LIKOM ANTUNA RADIĆA – 1997. godine. ”

  Tuđmanovo odličje, nije baš za hvalit se.

 4. Ana napisao:

  Kad netko u svom radu uloži toliko truda, vremena i dobre volje koliko je uložio prof. Družeta, onda mu samo treba reći veliko HVALA. Znam u kakvom je stanju bila zgrada OŠ kad je imenovan za ravnatelja, a znam i u kakvom je stanju ostavlja svojim nasljednicima.
  Bilo bi dobro kad bismo svi bili malo manje zajedljivi, spremni samo na kritike, a veoma rijetko ili nikada raspoloženi za pohvalu i priznanje. E pa, prof. Družeta, hvala za trud, volju i godine uložene u tu Školu.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.