Gradonačelnik primio polaznike festivala slikovnice “Ovca u kutiji”

Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić zajedno sa suradnicima je primio goste međunarodnog festivala slikovnice „Ovca u kutiji“ koji se u Pazinu održava od 10. do 14. rujna 2018. godine. Osim u Pazinu, festival se po treći put održava u u Trstu, Kopru, Umagu, Novigradu, Lupoglavu, Karojbi i Cerovlju.

U svom govoru Krulčić je istaknuo kako Grad Pazin u skladu sa svojom vizijom – Pazina-grada knjige – prema svojim mogućnostima podržava i uključuje se u ostvarivanje želje organizatora, da se popularizira slikovnica kao žanr, kao i njene autore, te da se od Pazina napravi svjetski centar slikovnice u koji će jednom godišnje dolaziti umjetnici i ljubitelji ovog visokovrijednog književnog žanra.

Nakon gostiju iz Kine, Irana, Austrije, Litve i Njemačke, ove godine na Festivalu gostuju pisci, ilustratori, pripovjedači i nakladnici iz Venezuele, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, te je Krulčić gostima darovao prigodne poklone.

Zahvalio je organizatorima udruzi Knjiga u centru iz Zagreba i Gradskoj knjižnici Pazin (Ani Đokić i Ivi Ciceran i svim suradnicima) na ovoj manifestaciji, koja iz godine u godinu raste i obogaćuje kulturnu i obrazovnu ponudu grada. Osim toga, iz godine u godinu Festival ima sve više lokalnih partnera, a ove su godine to, pored Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, Kazališnog Epicentra i Hrvatskog čitateljskog društva, Društvo „Naša djeca“ Pazin, Društvo likovnih stvaratelja Pazin, Gradska knjižnica Novigrad, Gradska knjižnica Umag, Pučko otvoreno učilište u Pazinu, Knjižnica Kopar, Muzej grada Pazina, Etnografski muzej Istre, Kreativni centar, Ibis grafika, Studio Moderna te Pučko otvoreno učilište “Ante Babić” Umag.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.