Gradonačelnik primio srednjoškolce te održao prijam povodom Dana civilne zaštite

U srijedu, 27. veljače 2013., gradonačelnik Renato Krulčić u velikoj je vijećnici primio učenike 3. razreda upravnih referenata Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin.

Povodom obilježavanja 1. ožujka – Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj održan je prijem.

Gradonačelnik upoznao srednjoškolce s radom gradske uprave

Upravnim je referentima gradonačelnik power point prezentacijom predstavio rad gradske uprave. Upoznao ih je s odgojno-obrazovnim i kulturnim ustanovama, radom udruga te manifestacijama i projektima grada Pazina.

Gradonačelnik Krulčić posebno je istaknuo netom završene Dane meda, koji se održavaju već osam godina zaredom, a ove se godine mogu ponositi objavom edukativne slikovnice “Med za doručak” te otvaranjem od strane predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

Prošle je godine Pazin imao i jedno od atraktivnijih ljetnih kulturnih ponuda manifestacijom „Sedam dana stvaranja“, realizirane u sklopu projekta Arheo.S. “Sedam dana stvaranja” je svakako festival bogate kulturne proizvodnje, ponude i promidžbe, koji okuplja velik broj autora, te pozitivni i angažirani entuzijazam stvaralački opredijeljenih ljudi. Ovom je manifestacijom grad Pazin prošlo ljeto Pazinjanima, ali i turistima, ponudio niz predstava: „Dekontekst“, „Thalassa… stay human“, „La parola padre“ i „Folk-s – will you still love me tomorrow?“.

Učenicima su prezentirane i pazinske poduzetničke zone, projekt izgradnje kružnog toka na Štranjgi, ali i projekti za 2013. godinu: projekt društvenog centra „Veli Jože“ u prostorima bivše vojarne te projekt izgradnje školsko-gradske sportske dvorane.

Nakon prezentacije učenici su s gradonačelnikom raspravili o pitanjima koja su ih posebno interesirala.

Gradonačelnik održao prijam povodom Dana civilne zaštite

Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić održao je prijam povodom obilježavanja 1. ožujka – Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj.

Prijamu su prisustvovali predstavnici Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Vatrogasne zajednice Istarske županije i Područne vatrogasne zajednice Pazin, načelnici susjednih općina, članovi Stožera ZiS Grada Pazina i susjednih općina, članovi Zapovjedništva civilne zaštite Grada Pazina, predstavnici pravnih subjekata sustava zaštite i spašavanja, predsjednik Gradskog vijeća Valter Milohanić, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo Daniel Maurović, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i proračun Maja Stranić Grah te voditelj Službe za unutarnju reviziju Roberto Ladavac.

Prisutne je gradonačelnik Krulčić srdačno pozdravio te ih upoznao s povijesnim razvojem civilne zaštite, organizacijom sustava zaštite i spašavanja na području grada Pazina i Istarske županije, ali i s najvažnijim aktivnostima protekle godine. Pritom se posebno zahvalio na uspješnoj suradnji u razvoju sustava ZiS svim subjektima sustava zaštite i spašavanja na području grada Pazina i susjednih općina.

Boris Rogić, stručni suradnik Službe ZiS Istarske županije prisutne je pobliže upoznao s obvezama i odgovornostima jedinica lokalne samouprave u razvoju sustava zaštite i spašavanja. Naglasio je kako posebnu ulogu u ustroju civilne zaštite imaju čelnici jedinica lokalne samouprave.

Rogić se osvrnuo i na proteklu godinu koja nije bila nimalo laka te su zabilježene elementarne nepogode od poplava, suša do požara, kao što je bio požar na prostoru poslovne zone Pazinka. Tada se pokazalo da su javne vatrogasne postrojbe „svi za jednog te jedan za sve“ te su zajedničkim snagama uspješno riješili problem.

pazin.hr / pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.