Gradonačelnik primio zapažene natjecatelje iz mountain bike kluba “Istra”

Veoma uspješna natjecateljska godina u kojoj su članovi BK MTB Istra-Pazin ostvarili zavidne rezultate bila je povod jučerašnjeg prijema (30.11.2011.) u velikoj vijećnici Grada Pazina kojeg je za predstavnike kluba upriličio gradonačelnik Renato Krulčić.

Tajnik Eugen Ujčić kod predstavljanja rezultata rekao je da je klub nakon svog osnutka , prije osam godina u svrhu rekreacijskog druženja , ubrzo prerastao u nešto puno ozbiljnije i počeo postizati rezultate s kojima se uvrstio među vodeće i uspješnije u Hrvatskoj. Danas je to klub koji se među konkurencijom od 50-tak klubova u disciplinama mounte bikea: olimpijskom cross country (XCO), XCM maratonu, downhilu, te ciklokrosu , može podičiti aktualnim prvacima u mnogim kategorijama . Svi ti pojedinačni uspjesi svrstali su pazinski klub ove godine na prvo mjesto u dawnhilu, a nakon tri utrke kupa u maratonu sezonu su klupski završili na drugom mjestu, dok ih je uspješnost na šest utrka olimpijskog krosa u 2011. godini popela na treće mjesto. Od uspješnih pojedinaca spomenuti su Karlo Brajković, Tino Smoković, Veljko Brajković, Nikola Matić, Davor Zorko, Nino Ivančić, Patrik Pincin, Mauro Hek, Tina i Marko Bertetić, Simon Krizmanić, Željko Ujčić, Robert Jedrejčić, a svojim je uspjesima odskočio Toni Merklin koji je pored klupskih imao i reprezentativni nastup na IXS Europskom kupu na DHI Leogangu u Austriji gdje je u jakoj juniorskoj konkurenciji zauzeo odlično peto mjesto .Posebno je uspješan bio i Sandi Bažon koji redovito završava na nekim od pobjedničkih postolja , dok je višegodišnja uspješnost Dubravke Družete i Marka Šišovića prepoznata i puno šire , te prema trenutnoj UCI DHI ljestvici među svjetskom elitom zauzimaju 69., odnosno 133. mjesto.
Gradonačelnik Renato Krulčić na prijemu je rekao da je uspješnost na bilo kojem planu pa tako i na sportskom najbolji promotor Grada osobito za tako malu sredinu koja se bori na sve načine da izvuče ono najbolje i bude prepoznatljiva.

Tekst: Mladen Pilat (Glas Istre)

Foto: Valentino Tupeci

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.