Gradonačelnik sa suradnicima posjetio Poludnevni boravak za osobe s intelektualnim teškoćama i Dnevni boravak za starije osobe

Povodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana gradonačelnik Renato Krulčić i zamjenica gradonačelnika Mirjana Galant su danas, 19. prosinca, sa suradnicima posjetili Poludnevni boravak za osobe s intelektualnim teškoćama Pazin i Dnevni boravak za starije osobe Pazin.

U prigodno ukrašenom prostoru i u veseloj atmosferi korisnici Poludnevnog boravka za osobe s intelektualnim teškoćama su s voditeljima Marijanom Vrbica i Albertom Horvatom dočekali Gradonačelnika i njegove suradnike. Desetak korisnika iz područja Grada Pazina te općina Karojbe i Motovuna koji svakodnevno borave u Poludnevnom boravku, ispričalo je kako kreativno provode svoje vrijeme. Posebno im je zadovoljstvo bilo izrađivati božićne ukrase kojima su ukrasili svoje prostore i koje će prodavati na božićnom sajmu u Pazinu.

Gradonačelnik je u svom govoru istaknuo kako mu je posebno drago da Poludnevni boravak djeluje već drugu godinu za redom te je pohvalio voditelje i korisnike na njihovom angažmanu, aktivnom djelovanju i uključivanju u lokalnu zajednicu.

Zatim su korisnici zajedno sa svojim voditeljima iznenadili goste otpjevavši pjesmu „Ni ga ča je Pazin“, kojoj su se priključili i sami gosti. Na kraju zajedničkog druženja gradonačelnik i korisnici razmijenili su prigodne poklone te poželjeli jedni drugima najljepše želje povodom nadolazećih blagdana i nove godine.

Nakon toga, uslijedio je posjet Dnevnom boravku za starije osobe Pazin gdje su korisnici izvedbom božićnim pjesmama na hrvatskom i talijanskom jeziku, dočekali gradonačelnika i njegove suradnike.

U svom prigodnom obraćanju, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što Dnevni boravak za starije osobe i socijalna usluga pomoć u kući u sklopu Gradskog društva Crvenog križa Pazin uspješno djeluju od 2008. godine te je naveo kako će Grad Pazin i dalje financijski pomagati djelovanje istih. Posebno je pohvalio volontere koji pomažu i oplemenjuju aktivnosti u Dnevnom boravku i u Pomoći u kući, a na dobrobit svih korisnika i lokalne zajednice. Svim prisutnima zaželio je sretne božićne i novogodišnje blagdane te novu godinu ispunjenu zdravljem.

Korisnicima je tom prigodom gradonačelnik uručio poklone, a oni su njemu uzvratili poklonom kojeg su ručno izradili na svojim radionicama. U ime Gradskog društva Crvenog križa Pazin koji je ujedno i provoditelj navedenog projekta prijemu je prisustvovala i njegova ravnateljica Marijana Krbavac Žulić, voditeljica Dnevnog boravka za starije osobe Sophie Christine Cvitko te voditelj pružanja socijalne usluge pomoć u kući Radenko Vadanjel.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.