Gradonačelniku se digla kosa, Grad se ograđuje od sajma koji se treba održati sutra

RimanicOgrađujući se od bilo kojeg udjela u organizaciji ili sufinanciranju Gospodarskog sajma, poglavarstvo je podržalo inicijativu organizatora da ga održe. Za ovaj se događaj može odobriti korištenje bez naknade dijela Trga slobode uz uvjet da organizatori kod komunalnih službi reguliraju sve obveze.

Jedna od najzanimljivijih tema s posljednje sjednice Gradskog poglavarstva obrađena je tek pod točkom »razno«, a riječ je o »fantomskom« Gospodarskom sajmu koji se u Pazinu trebao održati od danas do subote 26. travnja. U materijalima o njemu koji su podijeljeni članovima poglavarstva stoji da su suorganizatori Grad Pazin, pazinska tiskara Zvane te ovdašnje tvrtke Žufić i Ferrocar, te da će se predstaviti šesnaest izlagača, među kojima je tek manji dio iz Pazina.
– Digla mi se kosa na glavi kad sam vidio da je Grad Pazin na popisu suorganizatora, kazao je otvarajući raspravu gradonačelnik Neven Rimanić. Naime, kako je proizašlo iz rasprave među članovima poglavarstva i informacija koje je iznio pročelnik Odjela za gospodarstvo, financije i proračun Edi Ćus, prve naznake o inicijativi za ovaj sajam došle su do pojedinih djelatnika gradske uprave početkom travnja, no od tada nikakav službeni zahtjev ni za financijsku pomoć ili sponzorstvo, ni za suorganizaciju, ni za korištenje javnih površina, od organizatora u gradsku upravu stigao nije, pa shodno tome ni jedno gradsko tijelo nije o sajmu izdalo nikakvo rješenje, odluku ili zaključak.

– Budući da se ništa nije događalo, mislio sam da su od sajma odustali, komentirao je pročelnik Ćus.
Rimanić je kao suprotan primjer ponašanja spomenuo dvodnevnu manifestaciju Dani meda, za koju su, da bi se mogla održati u veljači, pripreme počele još u rujnu prethodne godine. Budući da su »organizatori« sajma u javnost već plasirali podatak da je Grad suorganizator, Rimanić je rezolutno kazao, i to je postalo službenim zaključkom, da »Grad Pazin nije organizator sajma, niti to može biti na ovakav način, i ne prihvaćamo takvu zloupotrebu imena Grada Pazina«.

Ograđujući se, dakle, od bilo kojeg udjela u organizaciji ili sufinanciranju, poglavarstvo je ipak podržalo inicijativu organizatora da sajam održe, zaključivši da se za ovaj događaj može odobriti korištenje bez naknade dijela Trga slobode koji nije u javnoj funkciji, odnosno asfaltirane površine između popločenog dijela i betonskim čunjevima odvojenog prostora za parkiranje. Uvjet za korištenje tog prostora je da organizatori kod komunalnih službi obave svu potrebnu proceduru i reguliraju sve obveze.

Od u materijalima navedenih »organizatora« sajma dostupan je bio jedino Edi Žufić, vlasnik tvrtke Žufić, koji kaže da će se sajam ipak održati, ali ne od danas, već od sutra do subote. Otvorenje je, kako piše na plakatima i na nekim internet-portalima, zakazano za četvrtak u 12 sati, a u 13 sati bi trebao uslijediti i kulturno-zabavni program.

Davor Šišović
Glasistre.hr

5 komentara na “Gradonačelniku se digla kosa, Grad se ograđuje od sajma koji se treba održati sutra”

 1. Anonimno napisao:

  Ovaj tzv. Gospodarski sajam je dokaz da je u Pazinu sve moguće. ča kemu god pade na glavu. Ovo je najveća glupost koja zorno pokazuje kroničnu neodlučnost poglavarstva. Ovo je trebalo zabraniti, organizatore kazniti i o njhovom trošku sanirati rupe koje su iskopali za postavljanej šatora. Na gradskom trgu ne smije se organiziratio ništa bez PRETHODNOG odobrenja poglavarstva i PLAĆANJA najma javne površine.
  Ovo je sramota za sve Pazince.
  UŽAS

 2. JJJ napisao:

  Stvarno svašta, da naši u poglavarstvu imaju kako se ono kaže muda, bili bi to isto zabranili, a ne da na kraju zatuku glavu u pod i odobre sajam .
  UŽASUŽASSSSSSSSSSSSS

  1. Anonimno napisao:

   Čovjek kaže da je pred mjesec dana poslao dopis i smatra da je time sve rijšio. Dakako, da nije. Gradska uprava s druge strane, trebala je reagirat na tu informaciju i ponašat se ljudski pozvat čovjeka, dat mu šansu, i pomoć mu ako treba. Sve je to u njihovom opisu posla. Ali nisu. Modgli su i vidjet šta nudi, pa reć mi to ne želimo podržat. štogod. Ali samo su trebali i morali nazvat čovjeka i riješit tu čudnu situaciju, a ne puštat da se stvari razvijaju kako su se razvili. Mislim da su krivi i organizator i gradska uprava.

 3. Anonimno napisao:

  i jedni i drugi su naucili kako se dobro osramotit…

  1. Anonimno napisao:

   Nažalost nisu

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.