Gradska knjižnica Pazin: preporuke kluba +14

Kreativna radionica za mlade od 14 do 18 godina odvija se pod nazivom +14 u sklopu programa Utorkom u knjižnici. Cilj radionice je omogućiti mladima da izraze svoje mišljenje o knjigama, školskoj lektiri, glazbi, modi i svemu ostalom što ih zanima. Za početak evo nekoliko komentara i preporuka po izboru +14.

~ Čitljivo ~
Lovac u žituNAPOKON NEŠTO ZA NAS!!!
Glavni junak je tinejdžer, mrzi i prezire svijet odraslih…
Mi isto tako.
Lektira koja govori o psihološkom stanju tinejdžera koji proživljava gubitak mlađeg brata. Svaki tinejdžer može se poistovijetiti s glavnim junakom.
Knjiga koju vam svakako preporučamo i koja je zanimljiva profesorima, a što je još bitnije, i učenicima.
~ Prolazno ~
Jean Racine - FedraMOŽDA SE NEĆETE SLOŽITI S TIME DA JE OVA LEKTIRA ČITLJIVA,
ali priznajte da je u odnosu na druge koliko–toliko O.K. Ipak je ova lektira prevedena na hrvatski standardni jezik pa nam ju je zato lakše čitati.
Ali poznavateljima antičke književnosti kraj će odmah biti jasan. Svi umiru i to je to.

~ Nečitljivo ~

Dundo MarojeTKO JE DUNDO I ŠTO ME UOPĆE GNJAVITE S NJIME?
Volim čitati, može se reći da obožavam čitati, ali je Dundo Maroje totalno nečitljiv.
ZAŠTO? Jezik nam je nerazumljiv (možda i radnja nije loša, ali je mi ne kužimo). Tumač teksta je duplo duži od samog djela. Pročitam jednu stranicu i nakon 5 minuta ne znam što sam pročitala…
PRIJEDLOG:
Obradimo ovu lektiru na satu tako da svima skratimo muke!!!
Preporuke: što čitati?

VAMPIRIZAM
Koliko često se susrećemo s tom riječi? Koja je razlika između psihološkog vampirizma i pravih vampira? Postoji li granica?
O svemu tome možete saznati pročitate li knjigu VAMPIR autora Borisa Perića u kojoj se radnja, između ostalog, događa u Pazinu.

Grad zvijeriJESTE LI MOŽDA PUSTOLOVNOG DUHA? Zanimaju vas daleki krajevi? Čitajući knjigu GRAD ZVIJERI autorice Isabele Allende s glavnim junakom otputovat ćete u Amazonu tražći lijek za njegovu bolesnu majku. Putem ćete upoznati neobična bića u još neobičnijem gradu…

Dnevnik jedne narkomankeISTINITA ISPOVIJEST djevojke koja je ušla u pakao droge unatoč idiličnom obiteljskom okruženju. Sve počinje na običnom tulumu gdje ju bezazlena želja za isprobavanjem novog uvodi u tešku borbu protiv ovisnosti – gotovo nemoguću. Pročitate li knjigu saznat ćete je li uspjela izaći kao pobjednik.

Nadamo se kako će Vam ovo biti dobar vodič i kako ćete pronaći nešto i za sebe u našim preporukama.
Klub +14

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.