Gradska knjižnica Pazin: program za lipanj

U mjesecu lipnju možete očekivati sljedeće aktivnosti u Gradskoj knjižnici:

 • 3. lipnja održava se kreativna radionica pod nazivom Pročitaj moju priču koja je namijenjena djeci predškolske dobi; naravno, i mame i tate su dobrodošli. Radionica se održava od 17,00 do 18,00h;
 • 10. lipnja održava se kreativna radionica pod nazivom U potrazi za Nemom koja je namijenjena djeci školske dobi. Tema ove radionice je Jules Verne i roman 20000 milja pod morem. Vrijeme održavanja: od 15,00 do 16,00h.
 • 10. lipnja se također održava i predavanje pod nazivom Eko sustav podmorja Kvarnera gdje Društvo likovnih stvaratelja Pazin i Gradska knjižnica Pazin u goste pozivaju Prirodoslovni muzej Rijeka. Predavanje počinje u 18,00 sati.
 • 17. lipnja održava se klub +14 koji je namijenjen mladima od 14 do 18 godina; dobrodošli su svi ljubitelji knjiga. Vrijeme održavanja: od 19,00 do 21,00h.
 • 24. lipnja održava se Dan podmornica gdje osim Podmornica u djelima Jules Vernea (izložba) možete poslušati predavanje na temu Jules Verneov Nautilus: mašta i ostvareni san koje će održati Andrej Korbar, autora knjige Podmorničarstvo te će se održati i predstavljanje knjige Projekt meduza, autora Vladimira Gagliardia. Vrijeme održavanja: 17,30h.
 • 27. lipnja održat će se igrokaz U potrazi za Nemom kojeg su pripremila djeca polaznici kreativnih radionica u knjižnici na temu Jules Verneovih romana. Igrokaz počinje u 20,30 sati, a održava se na platou ispred Spomen doma.

Ukoliko nastupe promjene u terminima održavanja programa, bit ćete unaprijed obavješteni.

Gradska knjižnica Pazin

6 komentara na “Gradska knjižnica Pazin: program za lipanj”

 1. Anonimno napisao:

  Pretjerali ste
  Toliko Julesa Vernea ni pas s maslom nebi mogao pojesti.

  1. Anonimno napisao:

   A da nisu možda krajem šestog mjeseca Dani Julesa Vernea??! Svaka čast Ivi na dobroj volji za osmišljavanje novih programa knjžnice!

  2. Anonimno napisao:

   Svaka čast knjižnici, ali ja se čudin i divin Šiški kako je uspi od tek usputnog jednokratnog spominjanja Pazina od strane Julesa Vernea napravit višegodišnju manifestaciju i lavinu drugih aktivnosti… :-) U isto vrijeme cijela TZ Pazin skupa s gradskin vijećem staraca nije u 20 let uspjelo izreklamirat Pazin po puno poznatijin, konkretnijim i bitnijim stvarima.

   1. davors napisao:

    Odgovor trećem anonimusu (ovo ugniježđivanje komentara nije baš jako vidljivo, pa ne znam je li uvijek jasno na što se odgovara): u “Mathiasu Sandorfu” se ne radi baš o “usputnom i jednokratnom spominjanju”, naprotiv, cijelo jedno prilično dugačko poglavlje događa se u Pazinu na ukupno tridesetak stranica, taj događaj u Pazinu prilično je važan za radnju romana i Pazin se u nastavku spominje još puno puta, a i 6 ilustracija u originalnom izdanju romana je vezano za Pazin. Od svih izdanja Mathiasa Sandorfa koje smo u Klubu uspjeli prikupiti, ili na tuđim sajtovima vidjeti njihove naslovnice, više od pola ih na koricama prikazuje baš pazinsku epizodu iz romana (čak i u kineskom izdanju!). U filmskim adaptacijama romana je uloga Pazina još i više naglašena nego u romanu. Po mom skromnom mišljenju, ima se itekako što i zašto obilježavati i reklamirati.

    1. Anonimno napisao:

     OK, to stoji, i iako vrijedno spomena, opet je to marginalno, kako u opusu Julesa Verna, tako i u listi pazinskih specifičnosti, a pogotovo u smislu da bi se Pazin čak i neslužbeno zvao “gradom Julesa Verna”. Cijela povijest Pazina je postala sporedna, ali to što nas je jedan poznati pisac spomenuo u jednoj svojoj knjizi – to nam je glavna atrakcija. Čak se i ne naglašeno sam Kaštel, već upravo Jules Verne!?! Oprosti, ali meni je to nevjerojatno apsurdno.
     Ali bez obzira na to, kažem – divim ti se od čega si napravio brand i kontinuirani show (i tako očitao lekciju onima kojima je to profesionalni posao) i ja te u tome svejedno podržavam, jer nam je svaka takva reklama dobrodošla! :)

 2. davors napisao:

  Prvi anonimus se očito zasitio Julesom Verneom :-) Na svu sreću, za takve je u isto vrijeme evropsko nogometno prvenstvo :-)

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.