Gradsko vijeće: Legalizacija jednog bespravno izgrađenog kata

Na području Grada Pazina moći će se legalizirati jedna etaža na bespravno sagrađenoj zgradi ako se takva zgrada nalazi izvan građevinskog područja.
Odlučili su to vijećnici Gradskog vijeća Grada Pazina na svojoj 28. sjednici, a odluka je donijeta kao obaveza Grada skladno Zakonu o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama.

Jedini koji se principijelno protivio ovoj odluci bio je Viktor Lakoseljac (HDZ) komentirajući da je „…Onaj tko je radio krivo bio u pravu!“

Dnevni red sjednice sa 19 točaka dnevnog reda apsolviran je za nešto više od dva sata gotovo bez rasprave, a jedan od rijetkih vijećnika koji je učestalo sudjelovao u raspravi bio je Stanko Mališa (HDZ). Mališa je bio i jedini koji je postavio vijećničko pitanje. Osvrnuvši se na nedavno obilježavanje rujanskih odluka iz 1943. godine o sjedinjenju Istre s Hrvatskom Mališa je upitao: „Imamo li pravo okretati glavu i šutjeti?“, dodavši kako ni jednom riječju nije, uz fašizam spomenuto i osuđeno drugo zlo-komunizam. Zamjerke je uputio i na račun izložbe postavljene povodom 30.-e obljetnice izgradnje Spomen doma na kojoj nema ni jedne riječi o državi Hrvatskoj, već je najveći dio posvećen Jakovu Blaževiću. Mališa nije nikom konkretno uputio svoje pitanje, ali mu je kasnije tijekom rasprave o financijskoj reviziji posredno odgovorio gradonačelnik Krulčić rekavši: „U ovom blještavilu u odnosu na onu tamu zatvori su nam danas puni! Od 1971. do 1990. u onoj tami imao sam besplatno školovanje, prijevoz, stipendiju, zdravstvo…!“

Gradsko je vijeće prihvatilo izmjene proračuna za 2011. koje su na prošloj sjednici od strane vladajuće većine upućene na doradu. Iako su u proračunu u odnosu na prvo predstavljanje izvršene samo neznatne promjene rebalans je usvojen jednoglasno.
Proračun je na prihodovnoj strani u odnosu na plan smanjen sa 68,2 na 56,3 milijuna kuna odnosno za 18%, dok su rashodi smanjeni za 21%. Najveće smanjenje odnosi se na Komunalni odjel čiji je dio proračuna gotovo prepolovljen. Najdrastičnije rezanje pretrpio je Program gradnje objekata komunalne infrastrukture (asfaltiranje, uređenje javnih površina, groblja, javna rasvjeta, odvodnja otpadnih voda) za koji se umjesto planiranih 14,3 milijuna namjerava utrošiti samo 3,9 milijuna.

Nezavisni Valter Milohanić konstatirao je da će ovakvim proračunom građani biti zakinuti za mnoge investicije, ali da se dug Grada može smanjiti jedino prodajom zemljišta. Stanko Mališa izrazio je sumnju u realnost i ovako rebalansiranog proračuna, dok je Renato Kalac (nezavisni) izrazio žaljenje što nema ulaganja u komunalnu infrastrukturu, te konstatirao da moramo prihvatiti činjenično stanje i smanjivanje nekih prava. Bruno Rabar (SDP) zamjerio je vladajućoj većini na odugovlačenju sa prihvaćanjem rebalansa proračuna jer se on mogao usvojiti i pred par mjeseci kada je i predložen.
Gradonačelnik Krulčić istaknuo je da se i sa ovim rebalansiranim proračunom neće drastično smanjiti kvaliteta života u Pazinu i dodao da se investira u gospodarske zone koje stvaraju nova radna mjesta, a time donose i nove prihode proračuna.

Načelnik Policijske postaje Pazin Ante Finderle upoznao je vijećnike sa stanjem sigurnosti u prvih osam mjeseci ove godine sa usporednim podacima sa 2010. godinom. Finderle je stanje sigurnosti ocijenio stabilnim i povoljnim. Istaknuo je 69-postotnu otkrivenost počinitelja kaznenih djela posebno naglasivši smanjenje broja kaznenih djela zlouporaba opojnih droga, ali sa značajno većom količinom zaplijenjene marihuane. U osam mjeseci 2010. zaplijenjeno je tek nešto više od jednog kilograma, a ove godine preko 11 kilograma marihuane. Broj prometnih nesreća je povećan, ali je smanjen broj poginulih osoba sa dvije na jednu poginulu osobu. Ove je godine na Istarskom ipsilonu poginuo jedan alkoholizirani vozač pri pretjecanju preko pune crte.

Prihvaćen je izvještaj o financijskoj reviziji Grada Pazina za 2010. godinu. Državni ured za reviziju dao je uvjetno mišljenje (srednja ocjena) zbog nepravilnosti i propusta vezanih za sustav unutarnje kontrole, nepostojanja popisa imovine, nenamjenskog trošenja sredstava i nepravilnih postupaka javne nabave. Ured za reviziju zatražio je i da Grad poradi na boljoj naplati proračunskih prihoda.

Roberto Ladavac, voditelj službe za unutarnju reviziju Grada Pazina prihvatio je zamjerke revizije i najavio uklanjanje svih propusta i nepravilnosti u poslovanju Grada, dok je gradonačelnik Krulčić za nenamjensko trošenje sredstava prozvao Općine Pazinštine koje ne podmiruju svoje obaveze za Dječji vrtić, Javnu vatrogasnu postrojbu i Dnevni boravak i pomoć u kući.

Izvještaj o radu udruga za 2010. godinu Gradskom je vijeću predstavila Ranka Šepić. Grad Pazin je u prošloj godini financirao rad 35 udruga i 29 sportskih klubova sa 1,2 milijuna kuna, te sa dodatnih 51.000 kuna manifestacije povodom Dana Grada i 94.500 kuna koje je Gradonačelnik dodatno odobrio za pojedine programe i aktivnosti udruga. Udrugama koje ne dostavljaju izvještaje o radu i financijske izvještaje upućen je poziv da to ubuduće čine jer će im se u protivnom uskratiti sredstva.

Zbog usklađivanja sa zakonskim odredbama usvojene su Odluke o komunalnim djelatnostima, o obavljanju dimnjačarskih poslova i poslovima oglašavanja i plakatiranja. U ovoj posljednjoj odluci, na prijedlog Odbora za statut, poslovnik i upravu brisan je članak koji je predviđao da je koncesionar dužan oglašavanje i plakatiranje za potrebe Grada Pazina obavljati bez naknade. Odbor je ocijenio da je takav prijedlog protivan Zakonu o koncesijama, te je Odluka o poslovima oglašavanja i plakatiranja usvojena bez tog članka.

Na prijedlog komisije za izbor i imenovanja Saša Farkaš je na osobni zahtjev razriješen dužnosti člana Odbora za kulturu, a na njegovo je mjesto imenovan Željko Farkaš.

Sjednici gradskog vijeća prisustvovalo je deset vijećnika. Izostala je Irina Kivela Ukotić (NGL), te u posljednje vrijeme često odsutni IDS-ovci Davor Sloković i Elvis Visintin.

Dario Brajković
Radio Pazin

44 komentara na “Gradsko vijeće: Legalizacija jednog bespravno izgrađenog kata”

 1. d napisao:

  Dragi nezavisni,

  Možete li ubuduće postaviti barem jedno pitanje?
  Evo npr ovo – koliko se naplatilo od zakupnine na ime natječaja koji je objavljen i na portalu ipazin – https://www.ipazin.net/?p=2756

  Kako se zakupac javno hvali da postoji dogovor, možemo pomisliti da svi zakupci koji su u gradskim prostorima imaju dogovor sa gradskim vlastima što može biti uzrok smanjenju prihoda proračuna.

  Još nešto, što niste imali niti jedan amadman na prijedlog proračuna, postali se i vi glasačka mašina družbe IDS, SDP, HNS ili osovine – Šipraka – Rabar – Bravar?

  1. tomcub napisao:

   što niste imali niti jedan amadman na prijedlog proračuna, postali se i vi glasačka mašina družbe IDS, SDP, HNS ili osovine – Šipraka – Rabar – Bravar?
    
   ovo je drugo čitanje proračuna, u međuvremenu je proračun usaglašen pa nije bilo potrebe za amandmanima, dakle, ako nema amandmana na neki akt to ne znači da se na njemu nije radilo, to znači da su se izmjene napravile ranije, npr. na nekom od desetak odbora gradskog vijeća ili na nekom međustranačkom sastanku

 2. Zagor napisao:

  Na moje inzistiranje da se iznajmi restoran u Kaštelu po tržišnim uvijetima, a ne po cijeni za koju se nitko nije javio na natječaje više od pet godina ( bila je viša od 8.000,00 kn dok je Kaštel bio pod upravom Pučkog otvorenog učilišta ), i zbog realne potrebe da, radi pazinske turističke ponude u starom dijelu grada imamo barem jedan restoran, nakon nekoliko mijeseci inzistiranja, raspisan je javni natječaj. Koliko mi je poznato, javio se je samo jedan ponuđač. U četvrtom mjesecu ove godine, prilikom jednog međustranačkog sastanka pitao sam gradonačelnika da li se prostor plaća, pošto se više od godinu dana ništa ne dešava? On je odgovorio da se prostor uredno plaća, znakovito pogledao revizora Ladavca koji je potvrdio da je sa time sve u redu i da koliko on zna nema problema sa najamninom. Iz štampe sam saznao da se prostor ne plaća. Nakon toga mi je pristupio jedan bivši zakupac gradskog prostora koji je prilikom iznajmljivanja tražio odgodu početka plaćanja na tri mjeseca radi zdravstvenog stanja (odlazak na operaciju). Tadašnji pročelnik Ćus odgovorio mu je da ne postoji pravni način da se prostor dobijen na natječaju ne plaća nakon sklopljenog ugovora. Znači da sa jedne strane moreš umrit, ali prostor ćeš plaćat, a sa druge strane je dovoljno da si u istoj stranki u kojoj je i gradonačelnik i sve se more.
  Odgovor na amandman našeg Kluba vijećnika radi kojeg je Rebalans vraćen na drugo čitanje, dan je na drugoj stranici obrazloženja Prvih izmjena Proračuna Grada Pazina ili skraćeno Rebalansa. Upitno je bilo povećenje rashoda nad smanjenjem prihoda i neravnomjerno raspoređen teret smanjenja izdataka. Materijali su dostupni svima pa se možete aktivnije uključit raspravu o odlukama Gradskog vijeća.
  Osobno sam odustao od daljnjih amandmana jer je predviđeni proračun smanjen za 12.349.755,00 kuna, osim ča se je svim udrugama uzelo 25 % predviđenih sredstava, smanjile plaće 5% svima na plaći Grada ( osim vatrogascima ), za pokriće ikakve kune duga potrebno je prodat gradsko zemljište. Od planiranih 47 investicija iz Programa gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture predlagač je povukao 25 investicija, do kraja godine bit će i više toga povučeno jer je proračun i dalje velik, a sve ovisi o prodaji zemljišta. Kome uzet i kome dat postaje jeftino prepucavanje od kojeg i nema neke koristi, jer na kraju gledano Gradončelnik potpisuje plaćanje računa i ki je koliko dobi doznat ćemo tek sljedeće godine na raspravi o izvršenju Proračuna.

  1. kaštel napisao:

   A pod čijom je upravom sada kaštel? I tko je raspisao javni natječaj?

   1. Muzej napisao:

    Kaštelom upravlja Muzej Grada Pazina jedan dio, drugi dio Etnografski muzej Istre i treći dio Državni arhiv u Pazinu. Natječaj za taj prostor je raspisao Muzej Grada Pazina.

 3. d_0 napisao:

  Zadovoljan odgovorom oko proračuna što se amadmana tiče…

  Ovo sa gradskim financijama se može usporediti sa premještanjem ležajki na Titaniku.

  Dakle – Zagor – se plaća ili ne plaća prostor??????? ako ne – po kojem zakonu ne??? da li planirate nešto poduzeti??

  Ponekad je bolje smanjiti volumen (brojnost) a ne plaće? mišljenje?

  1. pumpupthevolume napisao:

   smanjenje ili povećanje volumena je u nadležnosti jedino Gradonačelnika. Tako je na primjer taj volumen povećan dolaskom nove pročelnice, bez da se riješi starog pročelnika pa računaj koliko novca pojede jedna takva plaća više godišnje (oko 180 000 kuna).

   1. twix napisao:

    Dali je to razlog smanjenja plaća za 2% i dali će to smanjenje biti dovoljno?

    1. pumpupthevolume napisao:

     To pitaj Gradonačelnika ili traži da neki od vijećnika postavi to pitanje na vijeću.

 4. Zagor napisao:

  Iz novina san dozna da se ne plaća, treba san imat to pitanje sad na vijeću, zajedno sa još jednim, isto vezano uz jedan prostor. Spriječila me tehnika. Nisan moga ni mejlat ni printat, pa će bit na drugen.

 5. d_0 napisao:

  Mislim da ne treba čekat vijeće, kao vijećnik u ovom trenutku se može doći do informacije – molim upitati gradonačelnika ili G.Ladavca, prema do sada izrečenom netko laže (ili ne govori istinu) a bolje da je to G.poduzetnik nego – nota bene – voditelj interne revizije u Gradu i Gradonačelnik.

  Dakle, vrijeme je za akciju tj. postavljanje pitanja!?…

  očekujemo informaciju …

  također predlažem:
  Gradonačelnik stranke prima utorkom u vremenu od 16,00 do 18,00 sati, uz prethodni dogovor

 6. truba napisao:

  Ča nisu plaće zaposlenicima smanjene 7% a ne 5. Da li je bilo koja informacija od navedenih (bilo anonimaca bilo Zagora) uopće točna i provjerena? Mislin, Zagor, ti glasaš i odlučuješ pa biš treba znat, a 2% ni malo.
  Jedno pitanje isto: Ki je dozvoli Plodinama da naprave onako opasan ulaz/izlaz na glavnu cestu? OK, kažu da je to bilo privremeno radi Usluginih radova na cesti rotor-Gortanov brijeg, ali zašto se privremena dozvola pretvorila u stalnu? Bilo bi puno bolje da se u Plodine ide s rotora a ne ovako.

  1. hrvatskeceste napisao:

   Dozvolile su im Hrvatske ceste jer je to bilo u njihovoj nadležnosti, a ne u nadležnosti Grada.

   1. truba napisao:

    A-ha.. znači za ovo su nadležne “neke tamo Ceste” i mi tu ne moremo niš? A da sto posto. Niki ni ču za telefon, poziv, dogovor, objašnjenje? Ili je nesposobnost u pitanju ili nečiji interes. U svakom slučaju, za provjerit, otpustit, optužit, ili ča je najbolje pustit stat, dogovorit se i napravit kako treba.

 7. d_0 napisao:

  Prihodi od nefinancijske imovine ostvareni su u iznosu od 2.005.715,03 kuna, a najveći
  dijelom odnose se na prihode od zakupa i iznajmljivanja imovine – 1.824.807,15 kuna, od čega na zakup
  poslovnih prostora otpada 1.301.851,67 kuna te na naknadu za korištenje javnih površina 422.222,63
  kuna.
  Ostvarenje ovih prihoda veće je za 18,38% od prošlogodišnjeg ostvarenja u istom razdoblju. U
  prvom polugodištu ispostavljeni su računi za zakup poslovnih prostora za ukupno 1.400.964,14 kuna, dok je
  naplaćeno 1.301.851,67 kn odnosno 92,92%.

  Dakle nije naplaćeno – 99.112,47 – ali pitanje glasi – da li se navedenom fakturira???

  Može se postaviti pitanje i vezano uz naknadu za korištenje javnih površina 422.222,63 – da li je plaćeno korištenje javnih površina za – koncert Halida, Dane Julesa Verna (šankovi + štandovi), Rim … terase, panoi, reklame uz cestu …..

  kuna.

 8. Zagor napisao:

  “Ča nisu plaće zaposlenicima smanjene 7% a ne 5. Da li je bilo koja informacija od navedenih (bilo anonimaca bilo Zagora) uopće točna i provjerena? Mislin, Zagor, ti glasaš i odlučuješ pa biš treba znat, a 2% ni malo.”
   
  Koliko znan pregovara se za još smanjenja. Za sada su manje 5%.

  1. samo_gost napisao:

   Pa zar se plaće nisu za 5% smanjile još pred nekih godinu i pol? A ako se ne vararam nakon zadnjih pregovora smanjene su i za tih dodatnih 2%
   P.S. Bilo bi divno da se članovi gradskog vijeća predstavljaju imenima a ne nadimcima kad komentiraju ovako nesto. Čisto da i oni koji tu nisu bas često znaju tko je tko, o kojim se klubovima vijećnika radi i sl.

 9. Valter napisao:

  Smanjene su za još dva %. Provjeri san jučer.

  1. d_0 napisao:

   Nezavisni, da li je moguće objaviti mišljenje revizora?

   1. tomcub napisao:

    http://www.pazin.hr/picture/upload/File/Izvjesce%20revizije.pdf

    izvolite se više malo sami snalaziti, jebali vas nezavisni dosadni ste više s tim kukanjem, pitajte malo ostale stranke, nisu nezavisni jedini u pazinu

    1. Ja napisao:

     ne petljaj, kandidirao si se sad radi

 10. d_0 napisao:

  vi ste dinamo ovog grada…

  ne znam koliko se G.Rabar i ekipa služe skanerom i takvim napravama…

  hvala…

  1. Revizor napisao:

   Evo malo informacija za naše građane:
   Na sljedećoj sjednici znat ćemo tko je kako glasao – za sada znamo da se izvješće o obavljanoj reviziji – PRIHVAĆA ma što to značilo….

   evo par stvari – trebalo bi boldati:
   1. Gođišnjom inventurom komisija (vjerujem 3 člana) nisu popisali stanove, poslovne prostore u vlasništvu Grada – iznos 20.281.043,00 kn – zakon kaže – materijalno i krivično odgovorni!
   2. Prihod od 1.560.335,00 kn decentraliziranih sredstava za osnovnu školu nije utrošen za propisane namjene, nego za tekuće proračunske potrebe (vijećničke naknade, manjade, etc…) – kazna???
   3. Za potraživanja u iznosu 1.030.576,00 kn koja čine 19,3% potraživanja mjere naplate nisu u potpunosti poduzimane (moj moj, tvoj tvoj sistem …) – kazna?
   4.Izravnim ugovaranjem bez primjene propisanih postupaka nabave nabavljene su usluge u iznosu 3.248.530,00 kn (učenički prijevoz) – kazna?

   Zaključak:
   Revizija daje uvjetno mišljenje, što bi u prijevodu bilo – dovoljan – a ta ocjena realno daje sliku grada – DOVOLJAN!

   p.s. Znam da rađe političati pričaju o tome čiji je otac bija ustaša a čiji partizan – ali sve je proza – samo su brojke bitne!

   1. tomcub napisao:

    “2. Prihod od 1.560.335,00 kn decentraliziranih sredstava za osnovnu školu nije utrošen za propisane namjene, nego za tekuće proračunske potrebe (vijećničke naknade, manjade, etc…) “

    :))))
    istina je da su političari poideži, sve ča staviš spred njih će pojest, ali baš milion i pol kuna naknada si nisu podjelili niti ne moru toliko pojest, mislim, moru oni to pojest, ali to bi se vidjelo više na njima,
    malo si ga sereš ovim etc nabrajanjem, prije će bit da su ti šoldi šli za plaće uprave, vatrogasaca, etc..

    1. Revizor napisao:

     Bitno je ovo – utrošen je novac za OŠ, a trebalo se ići u prisilnu naplatu kod G.Mijandrušića (pa ne bi bilo silnih događaja – dani pulašta i sl), G.Dausa i ekipe načelnika, a ne krasti od djece …. i to je bitno – ništa više… slažete li se?

    2. tomcub napisao:

     “Bitno je ovo – utrošen je novac za OŠ, a trebalo se ići u prisilnu naplatu kod G.Mijandrušića (pa ne bi bilo silnih događaja – dani pulašta i sl), G.Dausa i ekipe načelnika, a ne krasti od djece …. i to je bitno – ništa više… slažete li se?”
      
     ne slažem se, dovođenje u isti kontekst vijećničke naknade i milijun i pol kuna je tendenciozno, bezobrazno i zlonamjerno pa je sukladno tome moj rječnik na nivou, btw. vijećničke naknade u pazinu su 255 kn x 13 vijećnika x 9 sjednica godišnje = 29835 kn

 11. Revizor napisao:

  isputio i ovo – molim da riječnik bude na nivo-u – ja samo iznosim činjenice i inforamcije koje smatram važnim za naše građane – dakle ne “serem” , nego iznosim!
  hvala!

  1. Revizor napisao:

   Zašto onda na ovom nivou i sa ovim nabojem ne govorite na jedinom mjestu gdje se tako govoriti mora – gradska vjećnica?

   Dakle čovjek ponudi – brojke a oni bi opet o ustašama….

   komentar na izvješće bi bilo mnogo konkretnije.

   a može i ovaj podatak – da je za rashode zaposlenih u Gradu išlo 16.694.082,00 naših novaca što čini 33,3 % proračuna!!!!

   1. Revizor napisao:

    + povećanje sigurno za pročelnika – jer smo valjda jedini Grad u zemlji koji ima 2 pročelnika financija (jednog bivšeg – koji je smjenjen ali mu je ostala plaća i radno mjesto) i jednu pročelnicu….
    što je ukoliko imaju cca 10.000.00 kn * 12 mjeseci = 120.000,00 + dodaci na plaću – pa smo skoro blizu 1/4 miliona??? slažete li se sa time G.Čubriću?

    1. tomcub napisao:

     slažem se,
     ima mnogo stvari koje treba ispraviti u ovom gradu, strpljenja, dio je već popravljen, ne zaboravite da su se neke promjene već dogodile, ostalo će biti do kraja ovog izbornog mandata, vidjeti će te da će sljedeće izvješće revizije biti bolje

    2. ....... napisao:

     I jednog gradonačelnika i dva zamjenika. Moremo dobit odgovor ča oni delaju s obzirom da su zaposleni i dobivaju ljepu naknadu.

    3. Revizor napisao:

     Da ne čekamo …. neke stvari – npr javna nabava izravnom pogodbom mogla bi se proslijediti i USKOK-u (Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta)???

     Javno podržavam napore nezavnisnih vijećnika!

    4. Revizor napisao:

     da informiramo U-a … i građane! citirano iz odluke!

     Ines Kovačić Drndić, poslove vezane
     za predškolski odgoj i naobrazbu, kulturu, za
     rad i aktivnosti mladih i za rad udruga, te za
     razvoj civilnog društva na području Grada
     Pazina;
     – Ivici Gržiniću, poslove vezane za
     školstvo i obrazovanje, sport i rekreaciju,
     socijalu, zdravstvo, skrb za umirovljenike i
     osobe starije dobi, i promet.

   2. tomcub napisao:

    imao sam izlaganje o gradskim financijama na prethodnoj sjednici i međustranačkom sastanku, budući da na ovoj sjednici nije bilo bitno novih momenata o kojima se već nije raspravljalo nisam se htio ponavljati, ali nova prilika i tako ubrzo dolazi, proračun za 2012,
    o „ustašama i partizanima“ nezavisni ne raspravljaju, to je u domeni zna se kojih stranaka

    1. Revizor napisao:

     Kako se ništa od toga ne može naći u skraćenim zapisnicima, molimo a u svrhu transparetnnosti rada da se i to objavi – pa ćemo moći saznat ključne inforamcije. Sve što se dešava iza zatvorenih vrata i bez uvida javnosti nije dobro za razvoj demokracije.
     Jedino što su “te” stranke dio Vaše zajedničke priče…

 12. Revizor napisao:

  Evo malo podataka koliko možete potrošiti – podaci su iz proračuna za 6 mjeseci
  Naknade za rad predstavničkih i izvršnih tijela, povjerenstava i sl. 169.932,42
  Reprezentacija 58.316,15
  Ostali nespomenuti rashodi poslovanja 564.321,12 – ne znam što se tu krije!

  ali i bez toga radi se o 0,5 miliona na razini godine – lijep novac

  1. tomcub napisao:

   u ovoj stavci “Naknade za rad predstavničkih i izvršnih tijela, povjerenstava i sl.” su naknade svim članovima svih gradskih odbora i povjerenstava, nakade predsjednika i potpredsjednika vijeća, naknade zamjenicima gradonačelnika, naknade vijećnicima, možda čak i naknade biračkim odborima (izbori za mjesne odbore, izbori za nacionalne manjine), a za ovih pola milijuna nespomenutih rashoda ja također ne znam što je to, nemam ni jedan detaljniji dokument od ovih koji su objavljeni na webu

   1. Revizor napisao:

    Kada bi svaki građanin pitao onda nam ne bi trebalo vijeće – čar predstavničke demokracije – je da imamo svoje predstvanike – a mi imamo Vas (nezaivni – dinamo grada).. koji ovakve evenutalne anomalije mogu ispitati…

    Ovo gore znaju svi – ali je i to puno! jer vlada mišljenje da svi kobajagi rade volonterski a ipak nije tako – zar ne?

    1. tomcub napisao:

     osnovni razlog zašto se ne mogu više angažirati kao vijećnik je to što za zaraditi za život moram raditi nešto sasvim drugo što s politikom nema veze, zbog toga politici mogu posvetiti samo slobodno vrijeme, na lokalnoj razini to više dođe kao hobi, i ovo vrijeme što se dopisujem s tobom, zapravo mi je u smislu zarade za život izgubljeno vrijeme, kada bi tako radio svaki dan ne bi imao novaca, vijećnička naknada od 250 kn me ne bi izvukla,
     u Gradu ima cca 35 zaposlenih, ti bi zapravo trebao komunicirati s nekim od njih, jer oni su na plaći da budu servis građanima

    2. Revizor napisao:

     djelomično se slažem – ali Vas podsjećam na članak 26 i 27 koji govori o Vašim pravima i obavezama kao vjećnika. Te kao krajnju mjeru članak 28 koji govori o prestanku mandata.

     Evo – predlažem da radi širenja demokracije i tranparetnosti rada Grada (gradskih službi) pokušamo kroz pravnu formu dogovoriti da na pitanja građana odgovaraju o ovoj neformalnoj varijanti. Ako je naš Gradonačelnik na društvenim mrežama spreman primat čestite i pohvale onda je možda i na pitanja spreman odgovarat – a predlažem da ipazin.net i netlex budu inforamtički suport – naravno uz naknadu!

    3. tomcub napisao:

     “djelomično se slažem – ali Vas podsjećam na članak 26 i 27 koji govori o Vašim pravima i obavezama kao vjećnika. Te kao krajnju mjeru članak 28 koji govori o prestanku mandata.”
      
     mene si našo zajebavati? gotovo je s igranjem demokracije, zloupotrijebio si moju dobru volju

 13. Revizor napisao:

  Usluge telefona, pošte i prijevoza 2.061.217,85 – kada bi imali analitiku znali bi više – ali i ovako brojka je ogromna! – jer je recimo skoro isti iznos potrošen na Usluge tekućeg i investicijskog održavanja (2.289.839,08)…

  Predložite im alternative: e-mail (umjesto pošte), skype ili facebook ili Voip (umjesto telefona) – te prijevoz – vjerovatno se radi o naknadi radnicima za dolazak i odlazak na posao – dakle pri zapošljavanju voditi računa da radnik dolazi iz bivše općine Pazin.

 14. Anonimno napisao:

  To su odluke za zamnjenike gradonačelnika ali ča u stvarnosti delaju kada i sami rade i sami su prezauzeti.Da li postoje kakvi stvarni rezultati iza njih. Ako je to samo mrtvo slovo na papiru, onda to treba ukinut.

 15. mirjana napisao:

  Krivo shvaćen Zakon. Odluka protuzakonita

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.