Na gradskom trgu u Pazinu predstavljene volonterske priče osoba s invaliditetom

Danas, 17. kolovoza 2016. godine, na gradskom trgu u Pazinu predstavljene su volonterske priče osoba s intelektualnim teškoćama s područja Istre koje su svoje vrijeme posvetile radu za opće dobro u okviru ustanova i udruga iz područja sporta, kulture, brige o životinjama, rada s djecom i osobama s teškoćama. Prezentacija 14 volonterskih priča održava se u okviru projekta “Život pun mogućnosti” kojeg provodi Centar za inkluziju i podršku u zajednici s partnerima. U prezentaciji volonterskih priča sudjelovao je i korisnik pazinskog Poludnevnog boravka, Vjekoslav Močibob, koji je svoje vrijeme posvetio volontiranju u čak dvije pazinske udruge.

Projekt “Život pun mogućnosti” provodi se s ciljem unaprjeđenja zapošljivosti osoba s intelektualnim teškoćama u Istarskoj županiji razvojem novih socijalnih usluga koje nedostaju u zajednici, povećanjem kompetencija za tržište rada te zapošljivosti osoba s intelektualnim teškoćama razvojem njihovih dnevnih radnih aktivnosti i jačanjem aktivnog sudjelovanja u zajednici.

Ukupni proračun projekta iznosi 1.458.765,00 kuna, pri čemu se 85% projekta sufinancira iz sredstava Europskog socijalnog fonda, a 15% iz sredstava državnog proračuna.

Projekt se provodi u okviru Operativnog programa “Razvoj ljudskih potencijala 2007-2013″, prioritetne osi 2 – Jačanje socijalnog uključivanja i integracija osoba u nepovoljnom položaju, a u okviru Poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza 3″.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.