Gradu Pazinu dodijeljeno posebno priznanje za izvrsnost pri upravljanju gradom

Grad Pazin dobio je priznanje web portala gradonačelnik.hr-a za izvrsnost pri upravljanju Gradom, kojim se želi potaknuti podizanje standarda vođenja i upravljanja gradovima u Republici Hrvatskoj. U obrazloženju dodijeljene nagrade navodi se kako je cilj nagraditi one gradove koji predstavljaju uspješno lice lokalne politike.

Priznanje za izvrsnost pri upravljanju gradom portal gradonačelnik.hr dodjeljuje najboljim gradovima koji se nalaze više od tri puta u TOP 10 prema analizi proračuna i ostalih mjerljivih kategorija.

Prema objavama web portala gradonačelnik hr.-a u posljednjih godinu dana Grad Pazin nalazio se u TOP 10 prema analizi stope nezaposlenosti (3. mjesto u Hrvatskoj) koja je na području Grada Pazina u 12/2017 godine iznosila 3,5 % , zatim po štedljivosti prilikom izdvajanja gradova za troškove reprezentacije (Grad Pazin zauzeo je 5. mjesto među hrvatskim gradovima), te po per capita izdvajanju za obrazovanje (Grad Pazin nalazi se na 5. mjestu ljestvice s 1.251 kn izdvajanja za obrazovanje po glavi stanovnika).

pazin.hr

5 komentara na “Gradu Pazinu dodijeljeno posebno priznanje za izvrsnost pri upravljanju gradom”

 1. prioriteti napisao:

  Čestitke na nagradi. No, nezaposlenost je mala jer je zdrava sredina pa su ljudi pametni i štabeli i blizu je svega pa lako nađju posao izvan Pazina. Zanimljiva bi bila statistika koliko Pazinjana radi u Pazinu, a koliko u drugim većim istarskim gradovima. Želim reć, zdrava smo sredina puna potencijala, samo treba staviti sada u prioritet razvoj gospodarstva. Svaka čast na velikom izdvajanju za obrazovanje i kulturu, ali nam to u ovom času ne mogu biti prioriteti i najjače stavke. Prvo prihodi, a onda rashodi :) dakle, strategija – ni Pazin grad književnosti ni grad u pokretu, već Pazin poduzetnički grad – dok ne stanemo na noge i bar se malo približimo gradovima uz more. A poslije ćemo se lako kretati i uživati u knjizevnosti! Sve u svoje vrijeme!

 2. Anonimno napisao:

  Zaposlenost Pazinjana nema apsolutno nikakve veze ni s radom gradonačelnika, ni gradskih ureda, ni vijeća.

 3. Anonimno napisao:

  Ni slučajno! Grad treba paralelno razvijat sve svoje aktivnosti. Kako kretanje za one koji vole sport, tako i obrazovanje i kulturu i umjetnost. Sve to treba biti, u ravnoteži. Naravo da postoje prioriteti, ali nikako nisam da jedan segment iskljucuje drugi. Pazin se treba razvijati i ulaganjem u obrazovanje i u razvoj gospodarstva, ali isto tako i u kulturu i sport.

 4. briškula napisao:

  Svakako se slažđem s Anonimnim. Ako ne želimo živjeti u vukojazbini, moramo kao Grad nać načina da paralelno potičemo sve segmente koji u malom gradu čine život dostojan čovjeka u novom mileniju. A što se tiče razvoja pazinskog gospodarstva i s tim u vezi izdvajanja za takozvanu nadgradnju, trebalo bi poraditi na dovođenju nekih malo dohodovnijih gospodarskih grana, s većim prihodima ( npr. vidimo kako to radi Buzet sa svojom industrijom auto dijelova), ali i također pooštriti kontrolu izdavanja računa kod manjih gospodarskih subjekata…

 5. Anonimno napisao:

  Podržavam komentare od Prioriteti, Anonimno, Anonimno i Briškula !
  Stopa nezaposlenosti, štedljivosti… te izdvajanju za obrazovanje u primjeru Pazina ne daju ni približno vjernu sliku stvarnog stanja. Webportal gradonačelnika bi trebao preispitati svoje kriterije
  u ocjenjivanju uspješnog lica lokalne politike.
  Zašto naši školovani kadrovi moraju tražiti radna mjesta van Pazina ? Na odgovorna mjesta se dovode kadrovi van Pazina. Uhljebi po članskoj iskaznici koji nemaju perspektivu u svojim životnim sredinama. Na primjer, od pojedinih rukovodećih radnih mjesta u gradskoj upravi, turizmu, drugo.
  Opozicija, nezavisni u Gradskom vijeću gdje ste, ne čujemo vas.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.