Gradu Pazinu za program uređenja hostela najveći mogući iznos potpore HTZ-e

2Hrvatska turistička zajednica i ove godine financira proizvode i inicijative te programe turističkih zajednica na turistički nerazvijenim područjima. Za tu će namjenu biti izdvojeno više od 14 milijuna kuna, a od tristotinjak kandidata – potpore je dobilo 50 programa, javlja HRT.

Najveći mogući iznos potpore po programu od 150 tisuća kuna ove je godine dobilo osam programa – Terme Jezerčica za preuređenje svog hotela, Hotel Kutina za poboljšanje kvalitete smještaja, tvrtka MCR iz Ogulina za uređenje dodatnih sadržaja u hotelu Frankopan, OPG Katarina Srakovčić Korač za autokamp, općina Lokva za uređenje šetnice oko jezera, našička tvrtka Slavonka za modernizaciju hotela Park, grad Pazin za uređenje hostela te Istarska županija za program Istra Trekking&Walking.

Potpore veće od 100 tisuća kuna dobili su primjerice i tvrtka Đuro Đaković Stan za program Eko-etno sport Savus (140 tisuća kuna), dvorac Aljmaš za ulaganje u hotel baštine (110 tisuća kuna), obrt Crnković za uređenje hotela Amalia i drugi.

Među ostalim dobitnicima potpora (manje od 100 tisuća kuna) su i Zagreb-kamp za autokamp u Rakitju, etno farma Mirnovec, Višnjica za sportski kamp, Beli Manastir za uređenje izletišta, Obrovac za uređenje gradskog kupališta, Kumrovec za uređenje prilaznih putova te drugi.

Potpore od 3,25 milijuna kuna HTZ je ove godine odobrio i za više od 120 manifestacija u svim hrvatskim županijama, od čega je najviše tih potpora, u ukupnom iznosu od 700 tisuća kuna, odobreno za 16 manifestacija u Istarskoj županiji.

Slijede Primorsko-goranska županija za čijih je 16 manifestacija odobreno 425 tisuća kuna, te Splitsko-dalmatinska županija čijih je 15 manifestacija dobilo 400 tisuća kuna.

Dvanaest manifestacija u Zadarskoj županiji dobilo je 230 tisuća kuna, a po 210 tisuća kuna ide za sedam manifestacija u Šibensko-kninskoj županiji te za osam u Gradu Zagrebu.

O dodjeli ovogodišnjih potpora odlučilo je Turističko vijeće HTZ-a na sjednici polovicom srpnja.

hrt.hr

5 komentara na “Gradu Pazinu za program uređenja hostela najveći mogući iznos potpore HTZ-e”

 1. lala napisao:

  I ča će s tin? dva škalina popravit?

 2. BijesSvevišnji napisao:

  Slažem se. Osobno sam nakon uvida u ovaj članak nazvao gradonačelnika i sugerirao da se pismeno očituje i vrati dodijeljena sredstva.
  Izvršio sam snažni pritisak da u tom obraćanju Ministarstvu bude oštar, kako bi nota prigovora i odbijanja sredstava bila jasno istaknuta.
  Sugerirao sam da kao argument navede nedostatna sredstva te da citira komentare oko toga na iPazin.net.
  .
  Čovječe, daj si nađi sreću u životu.

 3. nikadobro napisao:

  Da, najbolje da su rekli nećemo zet šolde. Si ti kad ču za SUfinanciranje?!

 4. lala napisao:

  Sufinanciranje? To je kad ti netko da 10 lipa za sladoled, pa ga moraš hvaliti naokolo da ti ga je on kupio?

 5. nikadobro napisao:

  Ne, sufinanciranje je kad ti neki da dio love, ali samo ako ćeš i sam nešto uložit (novac, trud oko prikupljanja još sredstava iz drugih izvora, samofinanciranje, rad i vrijeme…) i pokažeš da ne tražiš da ti se sve servira na pjatu.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.