Grančić i Brnić u finalima

Hrvatski boćari sve su bolji uoči same završnice Europskog prvenstva u Pazinu. U jutarnjem programu odigrana su polufinala disciplina pojedinačno – klasično i bližanje i izbijanje u krug.

Hrvatski boćar Ante Grančić u polufinalu je bio bolji od Srbina Šarca i plasmanom u finale osigurao je najmanje srebro. Srpski boćar bolje je otvorio meč i poveo sa 5:2. Grančić se brzo vratio i u potpunosti preokrenuo te na kraju rutinirano došao do pobjede. Za zlato će se boriti sa Talijanom Denisom Putassiem koji je pobijedio branitelja naslova Jure Kozjeka.

U finalu krugova igrati će Slovenac Tadej Premru koji je u odličnom meču pobijedio Andriju Ćorluku iz Bosne i Hercegovine. Emanuele Bruzzone je u drugom polufinalu pobijedio Erica Lotta.

Prava poslastica za gledatelje bilo je epsko polufinale brzinskog izbijanja. Najprije su na teren izašli Talijan Ziraldo i Francuz Jarnet. Ziraldovih 45 pogodaka ipak je stavilo pritisak na Slovenca Borčnika i našeg Lea Brnića. Brnić je na krilima publike također pogodio 45 boća kao i Borčnik koji je posljednjom boćom mogao izravno u finale ali je promašio pa su sva trojica otišla u repasaž. U repasažu Borčnik je pogodio 24 boće, a Ziraldo i Brnić 23. U drugom repasažu Brnić je na radost mnogobrojnih navijača pogodio 10 boća a već pomalo umoran Ziraldo je pogodio 9 boća.

Pojedinačno, klasično – polufinale:
Putassi (Ita) – Kozjek (Slo) 13:5
Sarač (Srb) – Grančić (Hrv) 8:13

Bližanje i izbijanje u krug, polufinale:
Ćorluka (BiH) – Premru (Slo) 22:23
Bruzzone (Ita) – Lotto (Mon) 30:23

Brzinsko izbijanje, polufinale:
Borčnik (Slo) 45/49
Ziraldo (Ita) 45/50
Brnić (Hrv) 45/51
Jarnet (Fra) 40/51

Repasaž 1
Borčnik (Slo) 24/25
Ziraldo (Ita) 23/27
Brnić (Hrv) 23/26

Repasaž 2
Ziraldo (Ita) 9/11
Brnić (Hrv) 10/11

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.