Grančić prvak Europe; Santoro i Marčelja osigurali petu medalju

Pretposljednji dan Europskog prvenstva u boćanju koje se igra u Pazinu bio je prava poslastica za ljubitelje boćanja. U središtu pažnje bio je hrvatski boćar Ante Grančić koji se okitio zlatnom medaljom u disciplini pojedinačno, klasično. Grančić je u finalu pobijedio Talijana Pautassija sa 13:7 i proslavio naslov pred domaćom publikom.

Grančić je odlično krenuo u meč i valjao je boće puno bolje od Talijana. Malo po malo Grančić je došao do velikih 9:0. Tada Talijan u sljedećoj butadi radi 3 punta, a nakon toga punat po punat smanjuje na 10:5. No u samoj završnici Grančić je pogađao kad je bilo najpotrebnije i najprije je digao prednost na 12:7 da minutu i pol prije kraja osigurao pobjedu i veliko slavlje.

U finalu discipline bližanje i izbijanje u krug slavio je Talijan Emanuelle Bruzzone. Talijanski boćar pobijedio je Slovenca Tadeja Premrua s 25:24. Premru je vodio cijeli meč i propustio je previše prigoda da prelomi meč, a Bruzzone je kaznio njegove pogreške i na kraju preokrenuo meč sa dva pogođena balina.

U popodnevnom djelu programa Roland Marčelja i Leo Brnić ostali su bez finala štafetnog izbijanja. Za zlato u toj disciplini boriti će se talijanska i slovenska štafeta.

Još jednu medalju za Hrvatsku osigurali su Santoro i Marčelja plasmanom u polufinale parova. U četvrtfinalu su rutinski pobijedili Fince, a u polufinalu ih čeka bosanski par Stojčić/Jurić koji se pobrinuo za iznenađenje dana izbacivši francuski par Grail/La Posta.

Parovi, četvrtfinale:
Slovenija (Janžič, Kozjek) – Monako (Bruni, Peyret) 13:5
Hrvatska (Santoro, Marčelja) – Finska (Lyyra, Torronen) 13:4
Francuska (La Posta, Grail) – Bosna i Hercegovina (Stojčić, Jurić) 13:6
Italija (Grosso, Bruzzone) – Crna Gora (Đurović, Petković) 13:7

Parovi polufinala:
Slovenija – Italija
Hrvatska – Bosna i Hercegovina

Štafetno izbijanje, polufinale:
Italija (Roggero, Ferrero) 57/60
Slovenija (Borčnik, Petrič) 56/61
Francuska (Micoud, Chirat) 53/60
Hrvatska (Brnić, Marčelja) 51/60

Pojedinačno – klasično, finale:
Grančić (Hrv) – Pautassi (Ita) 13:7

Bližanje i izbijanje u krug, finale:
Premru (Slo) – Bruzzone (Ita) 24:25

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.