Grb Grada Pazina dodijeljen Gradskoj knjižnici

gkp.jpgGradsko Vijeće Grada Pazina, na sjednici održanoj 26. svibnja, dodijelilo je Grb Grada Pazina Gradskoj knjižnici Pazin, o stotoj obljetnici, kao znak priznanja za širenje narodne riječi od njenog osnutka i stvaranja bogate knjižničke građe, za okupljanje članstva s područja Pazinštine i okolnih gradova i općina, te za zapažene rezultate u svekolikom kulturnom i javnom životu Pazina.

Plakete Grada Pazina, dodijeljene su:

Katedri čakavskog sabora za povijest Istre, o 40-toj obljetnici, kao znak priznanja za postignute rezultate u izučavanju, vrednovanju i interpretaciji novije povijesti Istre, te za objavljivanje znanstvenih radova trajnije vrijednosti i za promociju Grada Pazina,

dobrovoljnim darivateljima krvi, Franku Valenti i Mariju Starčiću, kao znak priznanja za humanost i solidarnost koju su iskazali darivanjem krvi više od sto puta, čime su doprinijeli spašavanju života i promicanju moralnih i društvenih vrijednosti.

Grb i Plakete Grada Pazina uručiti će se na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Pazina povodom Dana Grada, 2. lipnja,  u dvorani Rotonda Pazinskog kaštela.

tc

© iPazin.net portal 2001. - 2024.