Gregorian oduševio Pulu

Gregorian u PuliUnatoč nepogodnim vremenskim prigodama i pljusku koji je zalio Pulu u popodnevnim satima, njemačko-britanski sastav Gregorian održao je sinoć koncert u pulskoj areni pod zvjezdanim nebom pred oko pet tisuća ljudi. Obradama svjetski poznatih pop i rock hitova, vlastitim pjesmama, a posebno pratećim scenskim nastupom, opravdali su interes koji za njih vlada u Europi, ali i u svijetu.

Koncert je započeo izvedbom “Brothers in arms” Dire Straitsa, te “Tears in Heaven” Erica Claptona, što je bio sasvim dovoljno za dobar uvod u nastavak programa. Osam glazbenika, odijevenih u svećeničke halje, zbog čega ih često ljudi pogrešno doživljavaju kao redovnike, teatralno su došli na pozornicu. Richard Collier se zatim obratio publici s “dobro večer Pula”, te zahvalio svojoj ekipi koja se pobrinula da se koncert ipak održi, makar je isti bio otkazan u 18 sati, zbog već spomenutih pljuskova. Richard je zahvalio svima na dolasku i poželio dobru zabavu.

Na pozornici se bendu zatim pridružila Amelia Brightman, mlađa sestra poznatije Sare Brightman. Ona je zajedno s Gregorianom izvela “Join me in death” grupe HIM i time pokazala zavidne glasovne mogućnosti. Potom su se nizali hitovi poput “Angels” Robbiea Williams, “With or without you” U2, “Stairway to heaven” Led Zeppelina, “Kashmir” Deep Purplea, dok su za kraj ostavili “Fix you” Coldplaya, koju je također maestralno s njima otpjevala Amelia, te “A whiter shade of pale” Procuma Harema.

Tročlani prateći bend možda je u nekim trenucima bio preglasan i time pokrio vokalnu izvedbu ove osmočlane skupine, ali je to svakako nadoknadio odličnom uigranom svirkom. Večina članova zbora i benda tokom koncerta imala je solo dionicu za vrijeme koje su se ostali diskretno povlačili u pozadinu, naglašavajući time vokalnog ili instrumentalistu.

Iako se, slušajući Gregorian, može dobiti dojam statičnog sastava, oni to nikako nisu. Scenski nastup sačinjen je od ujednačenih pokreta koji vjerno prate pjesmu koju izvode, često uključujući svjetlosne elemente. Tako su glazbenici najprije ogledalima, a zatim i laserima osvjetljavali publiku tokom izvedbi svojih pjesama.

Pulskoj publici sat i pol svirke nije bilo dovoljno, pa je tražila bis, za koji su ostavili “One” benda U2,  “Ameno” benda Era, ali i autorsku pjesmu “Moment of peace” koju je napisala i otpjevala već spomenuta Amelia Brightman. Nakon više od dva sata svi su se glazbenici poklonili i zahvalili publici i u svojem stilu otišli s pozornice.

Nakon Dubrovnika i Zadra, Pula je treći grad u kojem je Gregorian nastupio u proteklih tjedan dana. U Dubrovniku je, nakon što je prvi koncert bio rasprodan, održan i drugi koncert, sljedeći dan. Gregorian je osnovao Frank Peterson, nekadašnji producent Enigme, a današnji producent poznatih glazbenika poput Sare Brightman i Andree Bocellija.

MP / iPazin.net

Gregorian u PuliGregorian u PuliGregorian u PuliGregorian u PuliGregorian u PuliGregorian u PuliGregorian u PuliGregorian u PuliGregorian u PuliGregorian u PuliGregorian u PuliGregorian u PuliGregorian u PuliGregorian u PuliGregorian u Puli

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.