Grimalda: Siniši Pamiću glavna nagrada

Siniša Pamić laureat je ovogodišnjeg fotografskog natječaja Grimalda na temu “Korta” (dvorište) koji se u sklopu glazbene manifestacije “Supci pud mavricun” tradicionalno održava u Grimaldi.

Tročlani stručni žiri Eugen Borkovsky, Miranda Legović i Nina Šperanda proglasio je njegov crno-bijeli diptih najboljim radom, dok je drugu nagradu dobila Slavica Isovska, treću Kristian Macinić, a četvrtu Dalibor Talajić. Za uratke su pohvaljeni Ivana Puškarić, Alen Niessner Šćine, Slavica Isovska i Kristian Macinić, dok je pohvalu za kolekciju dobio lanjski pobjednik Slađan Dragojević.

Izloženi su bili i radovi ovih autora: Filip Babajko, Saša Dejanović, Lučana Dušan, Bogomir Duzbaba, Aleksandar Fabriš, Ana Fornažar, Darko Hrastovčak, Zoran Kuhar, Marino Matošević, Nevenka Pavletić, Žarko Prce, Zlata Tomljenović i Ugo Zović. Na natječaj se odazvao trideset i jedan autor sa stotinu dvadeset i šest radova.

– Osnovni je dojam da ima mnogo crno-bijelih ili samo toniranih zapisa svjetlom. To se posebno odnosi na nagrađene fotografije. U vrijeme ekspanzije fotografije kao medija, zbog tehničke i financijske pristupačnosti, začuđuje ovaj izostanak kolora. Druga zanimljivost jest da su skoro svi nagrađeni radovi u plasmanu diptisi: po dva rada koja nadopunjuju, pojašnjavaju, nadograđuju jedan drugog, kazao je član žirija Eugen Borkovsky.

Organizator izložbe je Udruga mladih Pagubice, a pokrovitelji Istarska županija i Općina Cerovlje.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2021.