Gust promet na istarskim cestama, vozači oprez!

Nakon uspješnog turističkog lipnja gužve na prometnicama i ulazima u Istru nagovješćuju dobar turistički srpanj u kojem se očekuje više dolazaka gostiju iz Austrije i Njemačke zbog početka školskih praznika u tim zemljama.

Promet je od jutra vrlo gust u Istri, na Istarskom ipsilonu u smjeru većih turističkih odredišta, kao i na graničnim prijelazima.

HAK upozorava da se na dionici autoceste A 1 Zagreb-Karlovac vozi se otežano i usporeno, u koloni i uz povremene zastoje. Budući da vozila stalno pristižu prema čvoru Lučko sa autocesta A2, A3 i A 4 povremeno se za ulazak na autocestu u Lučkom čeka do pola sata.

Zbog nekoliko prometnih nezgoda koje su se dogodile na autocesti A 1 tijekom jutra vozačima savjetujemo da održavaju propisanu sigurnosnu udaljenost i prilagode brzinu uvjetima na cestama.

Zbog vrlo visokih temperatura i umora vozača koji stižu s udaljenih odredišta treba biti dodatno oprezan i u turističkim mjestima.

Na hrvatskom je Jadranu i u Zagrebu u lipnju ove godine ukupno boravilo 1,59 milijuna turista koji su ostvarili 8,34 milijuna noćenja, što je porast za 20 posto u dolascima i 21 posto u noćenjima, a to je pridonijelo i da se i na razini prvih šest mjeseci ove godine zabilježe porasti dolazaka i noćenja od 11,4 odnosno 13 posto.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.