Gusta magla prekrila zapadni dio Istre

vremenska_prognoza.jpgPosljednjih dana diljem Istre su prisutne velike temperaturne razlike, gledajući jutarnje (noćne) i popodnevne temperature zraka. Petnaestak stupnjeva razlike nije neka novost za područja u unutrašnjosti Istre, dok je to na obali rjeđa pojava.

U Pazinu se primjerice posljednjih nekoliko dana temperatura noću spušta na -5 °C, dok danju temperatura zraka dosegne gotovo nevjerojatnih 20 °C. Jutros je u 7 sati u Pazinu izmjereno -5 °C, a u 14 sati 17 °C. Samo četiri sata kasnije temperatura je u pazinu pala na 4 °C. U Labinu su u 7 sati izmjerena 2 °C dok je dnevna temperatura dosegla 14 °C. Znatno hladnije tijekom dana bilo je u sjeverozapadnom djelu Istre. U Poreču je u 13 sati izmjereno “samo” 7 °C, isto koliko i u Umagu. Pula je jutros u 7 sati “mjerila” -1 °C, dok je u 13 sati izmjereno 15 °C.

Unatoč lijepom i sunčanom danu, sukladno najavama Državnog hidrometeorološkog zavoda nešto iza 16 sati počela se dizati gusta magla na području zapadne Istre. Vozači se stoga pozivaju na oprezniju i sigurniju vožnju.

barkun.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.