Gutala je daž, skupljala vodu

“Gutala je daž, skupljala vodu, dokle nisu špine došle u modu”, stihovi su upečatljive promotivne pjesme za obnovu istarskih šterni kojima su nas u subotu dočekali aktivisti Kluba mladih Pazin prilikom obilaska akcije čišćenja zapuštene šterne na Buraju.

Premda je inicijatoru akcije, Burajcu Stanku Banku ideja o uredenju stare šterne bila u mislima i ranije, na akciju čišćenja potakla ga je baš ta pjesma koja se već danima vrti na radiopostajama podsjećajući nas na važnost održavanja kaptiranih izvora života. I tako su osmorica volontera (Matko Peroš, Rafael Šuran, Bruno Sloković, Stefano Banko, Maksimilijan Ivančić, Dean Mogorović i Denis Jedrejčić) odlučila “žrtvovati” subotu kako bi uredili staru gradsku šternu.

Najveći zahvati su bili čišćenje nataloženog blata, kao i čupanje korova koji je niknuo iz gotovo svakog otvora šterne. Upustili bi se i u potrebne  gradevinske popravke, medutim, zakonodavstvo zahtjeva razne dozvole i dokumentaciju, pa bi se za takve radove eventualno mogla pobrinuti gradska uprava i turistička zajednica s obzirom da bi šterna mogla postati jedna od turističkih točki starog dijela grada. Za iskazan trud momcima je ručak platila Turistička zajednica središnje Istre.

Glas Istre, 6. lipnja 2011.

3 komentara na “Gutala je daž, skupljala vodu”

  1. Anonimno napisao:

    Svaka čast dečki!

  2. ohrrroo napisao:

    svaka čast klubu mladih na trudu!

  3. putnik napisao:

    bravooo

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.