HDZ popustio – nedjelja slobodan dan

Polančec“Optimisti smo, svaki dan smo sve bliže koalicijskom sporazumu koji će biti i program buduće vlade”, izjavili su raspoloženi šefovi pregovaračkih timova HDZ-a i žuto-zelene koalicije Damir Polančec i Božidar Pankretić.

Posebno su naglasili da je do sada potpuno usuglašena reforma pravosuđa i javne uprave, a blizu je i rješenje problema rada nedjeljom, što, kako je rekao Polančec, konkretno znači da će nedjelja biti slobodan dan, ali još treba utvrditi izuzetke onih koji će zbog prirode posla ipak morati raditi.

Osnovana su i dva nova pregovaračka tima, za energetiku i antikorupcijski program, pa se pregovarači nadaju da će i ta područja biti usuglašena idući tjedan.

I Polančec i Pankretić tvrde da se o foteljama odnosno ministarskim funkcijama uopće nije razgovaralo jer da će to na red doći tek naknadno.

Na novinarska pitanja kako to da tvrde da se o foteljama nije razgovaralo ako je u javnost procurilo da su Pupovcu nudili mjesto ministra europskih integracija, a Čehoku Ministarstvo kulture, Polančec je diplomatski odgovorio da se njihov pregovarački tim ne bavi spomenutim ministarstvom pa da novinari o tome pitaju Pupovca, dok se Čehok odgovarajući na pitanje prilično zbunio.

Prvo je također ustvrdio da se o foteljama uopće nije razgovaralo i da njemu osobno fotelja nije bitna iako mu je, kako je rekao, ministarska fotelja ipak nuđena. Kada su novinari tražili da objasni kako mu je to nuđeno ako se o funkcijama uopće nije razgovaralo, Čehok je nesmotreno rekao da mu je to nuđeno preko medija, čak malo nervozno dobacivši novinarima: “Pa vi ste o tome pisali.”

Novinari su htjeli da i Pankretić i Čobanković kažu žele li biti ministri poljoprivrede. Pankretić je odgovorio da će se, što se želja tiče, sve prvo razmotriti u strankama, a tek onda na razini koalicije, dok je Čobanković ponovio ono što je već više puta izjavio – da će raditi ono što odluči njegova stranka.

Business.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.